Un student român în Marea Britanie a obținut un premiu internațional de fotografie

Un student român în Marea Britanie a obținut un premiu internațional de fotografie

Tânărul și talentatul fotograf român Alex Beldea folosește aparatul de fotografiat pentru a imortaliza oameni care se confruntă cu schimbări și provocări în viața lor din Marea Britanie și din orașul său natal Petroșani, din România, informează examiner.co.uk.

Student al Universității din Huddersfield, el a câștigat în prezent recunoaștere într-o competiție internațională de prestigiu.

Alex are 22 de ani și este în ultimul an la cursul de fotografie din campusul universității Queensgate. El are deja experiență în fotografia comercială, câștigată în timpul unei colaborări de 12 luni cu o agenție cu sediul în Leeds și lucrează pe cont propriu. De asemenea, lucrează la crearea unui portofoliu de fotografii pe tematică socială, precum și cu imagini artistice.

Fiind originar din orașul Petroșani, din Valea Jiului, mult timp zonă minieră de extracție a cărbunelui, dar confruntată în ultima perioadă cu închiderea unor mine, ceea ce înseamnă un viitor incert pentru muncitori, el cunoaște problematica socială a acestei regiuni, explică examiner.co.uk .

Pe parcursul mai multor luni, Alex Beldea a efectuat vizite în România și a fotografiat minerii și condițiile lor de viață, creând un portofoliu de peste 100 de imagini despre finalul mineritului în orașele Paroșeni, Petrila și Uricani.

El a ales șase imagini din portofoliul său și le-a înscris la ediția din 2014 a International Photography Awards obținând o mențiune de onoare la categoria Amatori, Eseu Fotografic și Narațiuni Fotografice.

Alex Beldea a declarat că unul dintre obiectivele sale a fost de a ridica nivelul de simpatie și înțelegere pentru minerii din România.

"M-am angajat acum la un nou proiect documentar, fotografierea refugiaților sirieni care au venit în Marea Britanie, fugind de conflictul din țara lor. Aceasta va fi proiectul final pentru diploma de absolvire", a precizat forograful român.

Alex a mărturisit că a fost un fotograf entuziast încă din copilarie și că s-a stabilit în Marea Britanie considerând-o cea mai bună țară pentru dezvoltarea abilităților și cunoștințele sale în domeniu, la nivel universitar, mai scrie examiner.co.uk .

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!

5 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”