Un tânăr de 23 de ani a fost încoronat simbolic drept maharajah al Mysore (India)

Un tânăr de 23 de ani a fost încoronat simbolic drept maharajah al Mysore (India)

Un absolvent de 23 de ani din SUA a fost încoronat ca maharajah al fostului stat princiar Mysore din sudul Indiei, în cadrul unei ceremonii prezidate de preoți hinduși, potrivit media locala citată de agenția DPA.

Yaduveer Krishnadatta Chamaraja Wadiyar a devenit al 27-lea șef titular al familiei Wadiyar care a condus statul între 1399-1950, atunci când noul stat independent India a abolit toate titlurile princiare.

Participanții la ceremonie l-au copleșit cu petale de trandafir pe noul maharajah care purta pe cap o pălărie tradițională care conținea un sul de aur cu istoria dinastiei Wadiyar și o sculptură a zeiței familiei, releatează ziarul 'The Hindu'.

Wadiyar, absolvent al University of Massachussets, din Boston, este nepotul ultimului maharajah Srikanta Datta Narasimharaja Wadiya care a murit în 2013 și nu a avut copii.

Tânărul maharajah a declarat că este interesat de promovarea turismului în regiune și ar avea nevoie de timp să se obișnuiască cu ritualurile legate de acest titlu princiar, a informat New Delhi Television Limited (NDTV).

Familiile princiare din India atrag încă un larg sprijin popular și mulți membri ai acestora au intrat în politică.

Festivalul religios anual 'Dasar', celebrat de casa regală 'Wadiyar' cu o procesiune pe elefanți și iluminarea palatului, atrage mii de spectatori.

"Avem încredere că ei (Wadiyars) vor păstra tradițiile familiei", a spus Ramakrishna, un gardian din exteriorul palatului, citat de DPA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”