Un ton gigant a fost vândut cu 117.000 de dolari la piața din Tokyo

Un ton gigant a fost vândut cu 117.000 de dolari la piața din Tokyo

Un pește ton roșu imens a fost vândut marți pentru 14 milioane de yeni (117.000 dolari SUA) în prima licitație a anului 2016 la piața de pește Tsukiji din Tokyo, preț de trei ori mai mare decât cel mai mare obținut anul trecut pe un pește, informează agenția de presă DPA.

Tonul în greutate de 200 de kilograme, evaluat la 70.000 de yeni pe kilogram, a fost prins la Oma, situat la extremitatea nordică a insulei principale, Honshu, din Japonia. Zona este cunoscută ca fiind ca una dintre cele mai bune din această țară pentru pescuitul de ton.

Peștele a fost vândut operatorului restaurantului Kiyomura, specializat în sushi, cu sediul la Tokyo. Președintele acestei companii, Kiyoshi Kimura, a cumpărat pentru al cincilea an consecutiv tonul cel mai scump în prima licitație a anului de pe piața de pește, inclusiv un pește ton cu prețul record de 155,4 milioane de yeni în anul 2013.

Funcționând de 80 de ani în centrul orașului Tokyo, piața de pește Tsukiji urmează să fie mutată într-o nouă clădire care va fi inaugurată în luna noiembrie a acestui an în zona Toyosu din capitala niponă, mai informează agenția DPA.

Piața Tsukiji este cea mai mare piață de pește cu ridicata și piață de fructe de mare din lume și, de asemenea, una dintre cele mai mari piețe de gros de produse alimentare de orice fel.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria