Unu din patru telefoane echipate cu Orange Antivirus a fost ţinta ameninţărilor informatice

Unu din patru telefoane echipate cu Orange Antivirus a fost ţinta ameninţărilor informatice

Astfel, aproximativ 6000 de dispozitive din cele care au opţiunea de securitate activă au înregistrat încercări de atac, în perioada septembrie 2013-februarie 2014.

Printre cele mai des întâlnite categorii de ameninţări informatice se numără troienii care trimit mesaje scurte la numere cu suprataxă (42,34%), aplicaţiile cu potenţial periculos (Riskware, 40,96%), aplicaţiile pentru exploatarea telefonului (5,09%) şi instrumente folosite pentru hacking (0,84%).

Cea mai întâlnită ameninţare blocată de  Orange Antivirus este Android.Trojan.SMSSend.HN,  un virus care vine la pachet cu o aplicaţie pentru conţinut pornografic. La fiecare click pe clipurile din interfaţă, aplicaţia trimite un SMS în valoare de 3 euro la un număr scurt.

Pe locul doi se află Android.Riskware.Mobgen.A, o aplicaţie care se răspândeşte agresiv prin reclamă cumpărată pe site-uri legitime. Atunci când utilizatorul navighează pe site-urile respective folosind un smartphone sau o tabletă, va fi întâmpinat de o reclamă de tip pop-up care îl avertizează că telefonul acestuia e infectat. Dacă utilizatorul apasă OK, va începe descărcarea acestui riskware.

Android.Trojan.SMSSend.FO ocupă locul trei cu 6.66% din numărul de ameninţări din topul Orange Antivirus. La fel ca şi Android.Trojan.SMSSend.HN, virusul trimite mesaje scurte la numere cu suprataxă la fiecare click în aplicaţie.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…