Voltaj concurează, marți, în prima semifinală Eurovision; România - numărul 15 în concurs

Voltaj concurează, marți, în prima semifinală Eurovision; România - numărul 15 în concurs

Trimisul special al AGERPRES la Viena, Oana Ghiță, transmite: Trupa Voltaj concurează, marți, în prima semifinală a ediției cu numărul 60 a concursului Eurovision, alături de reprezentanți ai unor țări precum Armenia, Rusia și Republica Moldova.

Membrii trupei Voltaj vor intra cu numărul 15 în competiția Eurovision ce va fi difuzată în direct, începând cu ora 22,00 (ora României). Juriile de specialitate din țările participante la această primă semifinală și-au exprimat voturile luni seara, la cea de-a doua repetiție cu public. Marți este rândul spectatorilor să își voteze favoriții, după ce toate cele 16 piese concurente vor fi interpretate pe scena de la Wiener Stadthalle.

Prima semifinală va fi deschisă de reprezentantul R. Moldova, Eduard Romanyuta, cu ''I Want Your Love'', acesta fiind urmat de Genealogy — trupa ce reprezintă Armenia, cu piesa ''Face the Shadow''. Reprezentantul Belgiei, Loic Nottet, urcă pe scena Eurovision cu piesa ''Rhythm Inside'', urmat de Trijntje Oosterhuis, din Olanda, cu ''Walk Along''.

Trupa finlandeză de punk Pertti Kurikan Nimipaivat concurează cu numărul 5, la Eurovision, cu piesa ''Aina Mun Pitaa''. Reprezentanta Greciei, Maria Elena Kyriakou, va cânta ''One Last Breath'', urmată de reprezentanții Estoniei — Elina Born și Stig Rasta — cu ''Goodbye to Yesterday''.

Daniel Kajmakoski (Macedonia) va cânta ''Autumn Leaves'' și intră cu numărul 8 în competiție, urmat de Bojana Stamenov, din Serbia, cu ''Beauty Never Lies''.

Reprezentanta Ungariei, Boggie, va cânta ''Wars for Nothing'', urmată de Uzari și Maimuna, din Belarus, cu piesa ''Time''. Rusia este reprezentată anul acesta de Polina Gagarina, care intră în prima semifinală Eurovision cu numărul 12, cu piesa ''A Million Voices''.

În a doua jumătate a competiției intră Danemarca, Albania, România și Georgia.

Trupa Anti Social Media, ce reprezintă Danemarca, va cânta ''The Way You Are'', urmată fiind de Elhaida Dani, reprezentanta Albaniei, cu ''I'm Alive''.

Reprezentanții României — băieții de la Voltaj — vor intra în prima semifinală cu numărul 15. Piesa ''De la capăt'' este dedicată copiilor români lăsați în urmă de părinții lor care pleacă să lucreze în străinătate. ''Don't leave the children behind!'' (nu lăsați copiii în urmă!) — a spus Călin Goia, la finalul piesei, marți, la prima repetiție cu costume. În timpul interpretării românilor, pe ecranele din spatele trupei vor rula imagini din scurtmetrajul ''Calea Dunării'' — din care au fost folosite fragmente pentru videoclipul piesei ''De la capăt''.

Ultima concurentă care intră în competiția primei semifinale este Nina Sublati din Georgia, cu ''Warrior''.

Votul publicului, care va fi exprimat de către telespectatorii din țările participante în prima semifinală, este luat în considerare în proporție de 50%, alături de votul juriului.

În urma primei semifinale se vor califica 10 țări, pentru finala Eurovision de sâmbătă. Cea de-a doua semifinală Eurovision va avea loc joi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante