Zece ani de YouTube: "Tranquila" şi "Sunt un cocalar", cele mai populare videoclipuri în România - VIDEO

Zece ani de YouTube: "Tranquila" şi "Sunt un cocalar", cele mai populare videoclipuri în România - VIDEO

"Tranquila", de J Balvin, se află pe primul loc în topul celor mai vizionate clipuri muzicale de pe YouTube în România, de la lansarea acestui serviciu, în 2005, până în prezent, iar "Sunt un cocalar", realizat de grupul Noaptea Târziu, ocupă prima poziţie în clasamentul videoclipurilor non-muzicale

Zece ani de YouTube: "Tranquila" şi "Sunt un cocalar", cele mai populare videoclipuri în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urmă cu zece ani, trei tineri - Chad Hurley, Steven Chen şi Jawed Karim - lansau YouTube. Legenda spune că voiau să le arate prietenilor nişte clipuri filmate la o petrecere, însă adevărul este că sursa lor de inspiraţie a fost incidentul lui Janet Jackson de la finala Super Bowl din 2004. În februarie 2005, aceştia lansau domeniul youtube.com, în mai în acelaşi an, prima variantă (beta) a serviciului YouTube, iar, în octombrie 2006, YouTube era preluat de Google, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În mai, Google sărbătoreşte YouTube, marcând lansarea primei versiuni a serviciului. Anul acesta este un moment special: YouTube împlineşte 10 ani. Pentru a marca un deceniu de YouTube, Google a publicat topurile celor mai vizualizate videoclipuri de pe YouTube în România, de la începutul serviciului şi până în prezent.

Astfel, cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube în România, în perioada 2005 - 2015, sunt, în ordine, J Balvin - "Tranquila", PSY - "Gangnam Style", iar pe locul al treilea se situează Andra - "Inevitabil va fi bine".

1. J Balvin - "Tranquila"

2. PSY - "Gangnam Style"

3. Andra - "Inevitabil va fi bine"

Topul este completat, în ordine, de Indila - "Dernière Danse", Enrique Iglesias - "Bailando (Español)" ft. Descemer Bueno, Gente De Zona, Michel Teló - "Ai Se Eu Te Pego" - Video Oficial ("Assim você me mata"), Smiley & Alex Velea feat. Don Baxter - "Cai verzi pe pereţi", Alina Eremia - "Cum se face", Delia feat. Kaira - "Pe aripi de vânt", Alex Velea - "Din vina ta".

În ceea ce priveşte topul celor mai vizionate videoclipuri non-muzicale de pe YouTube în România, în perioada 2005 - 2015, pe primele poziţii se află "Sunt un cocalar" - #NoapteaTârziu (Cover J Balvin - "Tranquila"), Dalin Reclamă TV Şampon pentru Copii 1 şi "KK-maka (Imnul Crizei)". Clasamentul este completat, în ordine, de "Charlie bit my finger - again!", "Boroboaţa - Cântec Animat Pentru Copii", "Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout", Nelu&Micutzu - "Cine e Grăsuţa?", "Cel mai tare dans din lume", "Cel mai sincer copil din lume", "Nuntaşa energică".

"Sunt un cocalar" - #NoapteaTârziu (Cover J Balvin - "Tranquila")

Domeniul YouTube.com a fost înregistrat pe 14 februarie 2005. Primul video încărcat a fost "Me at the Zoo", pe 23 aprilie, în acelaşi an. Lansarea YouTube în variantă beta a avut loc în mai 2005, iar Google a preluat YouTube pe 6 octombrie 2006.

În 2013, YouTube a depăşit pragul de 1 miliard de vizitatori unici lunari. În fiecare minut, pe YouTube sunt încărcate 300 ore de înregistrări video. La celebrarea a cinci ani de YouTube, această cifră era de 24 ore pe minut. YouTube are peste 70 de versiuni localizate, în peste 70 de limbi.

Cel mai vizionat video de pe YouTube este "Gangnam Style", iar cel mai popular canal de YouTube este PewDiePie, care aparţine unui pasionat de jocuri din Suedia, pe numele lui Felix Arvid Ulf Kjellberg, şi are peste 35 milioane de abonaţi. Mai mult de 200 de canale de YouTube au peste 1 miliard de vizualizări.

Versiunea românească a YouTube s-a lansat în aprilie 2013. YouTube are peste 7 milioane de vizitatori unici din România în fiecare lună, potrivit companiei Gemius. Primul canal românesc care a depăşit bariera de 1 milion de abonaţi este Cat Music. Al doilea - şi singurul care a mai făcut-o până acum - este InnaRomania. Cel mai popular creator de conţinut non-music din România este Mikey Hash, al cărui canal are peste 750.000 de abonaţi, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...