A EXPLODAT ANRP4! Finanțatorul ''CraiOlguței'', AUDIAT la DNA!

A EXPLODAT ANRP4! Finanțatorul ''CraiOlguței'', AUDIAT la DNA!

Deputatul Cătălin Teodorescu și Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova, au fost aduși, joi, cu mandat la DNA pentru a fi audiați, scrie Agerpres. 

Procurorii anticorupție vor deschide un nou dosar privind plata a unor despăgubiri de ANRP către Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Astfel, joi dimineața sunt audiate la DNA București mai multe persoane care au legătură cu acest dosar. 

Citește și  DNA detonează NUCLEARA la Craiova/Ultimii doi PRINȚI ai DESPĂGUBIRILOR, FINANȚATORII ,,CraiOlguței'', vor fi ,,PITIȚI''

O sumă de aproximativ 109.000.000 lei ar fi fost acordată lui Rotaru de către Comisia ANRP, condusă de Crinuța Dumitrean, pentru un teren din Pitești.
Aceleași surse susțin că Mihai Rotaru ar fi cumpărat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primăria Pitești de 8 ani, iar după ce drepturile au fost vândute în 6 luni acesta ar fi primit de la ANRP despăgubirile. 

Mihai Rotaru este un adevarat baron al despagubirilor, el numarandu-se printre cei mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe Legea 18/1991. Alaturi de Gheorghe Iaciu, Mihai Rotaru a platit pentru drepturile litigioase circa 3 milioane lei, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat 35 milioane lei. Rotaru a cumparat drepturi litigioase ale Camerei de Comert si Industrie Arges, potrivit publicatiei Gherila Urbana.

Mihai Rotaru este in Top 3 beneficiari de despagubiri si in ce priveste Legea 10/2001. El se afla pe locul doi in topul celor mai mari cumparatori de drepturi litigioase peaceasta lege:

Horia Simu Schiopu. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 1,5 milioane dolari, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 466 milioane lei. Simu detine, impreuna cu Horia Pitulea, compania Cuprom Bucuresti, singura companie producatoare de cupru din Romania.

Mihai Rotaru. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 750.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 109 milioane lei;

Barbu Marius. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 500.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 93 milioane lei.

În acest moment mai sunt deschise alte trei dosare privind despăgubirile ilegale la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Astfel, fosta șefă a DIICOT, Alina Mihaela Bica, a fost trimisă în judecată în decembrie 2014 deoarece, în calitate de secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală de Despăgubiri de la ANRP, a avizat despăgubiri nelegale pentru foste proprietăți, prejudiciul adus bugetului public fiind de peste 61 de milioane de euro.

Potrivit unor documente ale DNA, între beneficiarii prejudiciului s-ar fi aflat și membrii familiei Cocoș, respectiv Dorin Cocoș (arestat în dosarul „Microsoft” pentru mită de 9.000.000 euro), fiul acestuia, Alin Cocoș și fosta soție, Elena Udrea. 

De asemenea, și fostul șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost trimis în judecată într-un dosar ANRP. Fostul deputat UDMR, Marko Attila-Gabor, fostul şef al ANI, Horia Georgescu şi fostul deputat PNL Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată, în 9 aprilie, în dosarul în care sunt acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Horia Georgescu este acuzat de procurorii anticorupție că, în perioada 2008-2009, Comisia pentru Stabilirea Depăgubirilor, din care făcea parte, a aprobat trei dosare în care despăgubirile acordate fuseseră supralicitate. 

Valoarea totală la care au fost evaluate imobilele supuse despăgubirii s-a ridicat, conform experților evaluatori, la suma de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei ), precizează procurorii anticorupție.

Totodată, omul de afaceri Horia Simu a  fost trimis în judecată, alături de Ingrid Zaarour, la date faptei preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor într-un dosarul despăgubirilor ANRP. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că  Zaarour Ingrid,  Iuoraş Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Cătălin,  Zaharia Lefter Constantin,  Marko Attila Gabor  şi Nicolescu (Fostă Bărbulescu) Ionela Mihaela, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, deşi aveau atribuţia exclusivă de a analiza şi stabili cuantumul final al despăgubirilor pe baza unui raport de evaluare care să folosească, pentru stabilirea valorii de piaţă, tranzacţii de vânzare-cumpărare efective, au hotărât acordarea despăgubirilor unui cesionar de drepturi litigioase pe baza unui raport de evaluare întocmit de inculpatul Hanu Alexandru Florin.

 În aceste condiţii, cesionarul drepturilor litigioase, Simu Horia a intrat în posesia unor despăgubiri necuvenite, în detrimentul statului. 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina