ALEGERI PREZIDENŢIALE - Votul pentru alegerea preşedintelui României a început la secţia de vot din Auckland, Noua Zeelandă

ALEGERI PREZIDENŢIALE - Votul pentru alegerea preşedintelui României a început la secţia de vot din Auckland, Noua Zeelandă

Procesul de votare la scrutinul din 2 noiembrie 2014 pentru alegerea preşedintelui României a început în afara ţării la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă (Auckland), sâmbătă, la ora 20.00, la ora României, având în vedere diferenţa de fus orar.

Votul pentru alegerea preşedintelui României a început la secţia de vot din Auckland, Noua Zeelandă (Imagine: Shutterstock)

MAE anunţa, sâmbătă seară, că procesul de votare la scrutinul din 2 noiembrie 2014 pentru alegerea preşedintelui României începe în afara ţării la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă (Auckland) sâmbtătă la ora 20.00, ora României.

"Având în vedere diferenţele de fus orar, următoarele secţii care se vor deschide la ora 22.00, ora României, sunt cele din Australia (Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne). Conform legii, votarea începe la ora 07.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide", informează MAE.

Adresele secţiilor de votare se regăsesc pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale.

MAE precizează că pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor privitoare la alegeri de către toate autorităţile, instituţiile şi organismele cu responsabilităţi în materie electorală, sunt asigurate de Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale.

 


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut