Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris: Am văzut o luptă anticorupţie consistentă în România

Rămâi pe adevărul.ro pentru a urmări principalele declaraţii:

Despre lupta anticorupţie:

Am văzut o luptă anticorupţie consistentă. Guvernul a avut o politică consistentă în lupta împotriva corupţiei, care a a continuat în această perioadă. În România este o abordare consistentă. O reformă de succes trebuie să fie o reformă susţinută şi de Executiv, şi de legislaţie.România a realizat mult, instituţiile au fost foarte performante şi sper, sunt convins că Marea Britanie va continua să sprijine această luptă cu corupţia. 

Succesorul meu este un diplomat foarte experimentat, este ambasador în Barbados, a fost şi în Kazahstan. Va învăţa limba română în Iaşi, după recomandarea mea.

Despre oportunităţile de dezvoltare a României:

Avem multe ferme britanice care sunt active în domeniul energetic. Noi avem şi gaz offshore, avem şi energie nucleară, o posibilitate de gaze de şist, avem un parteneriat strategic în domeniul energetic.

Pentru mine, domeniul IT este strategic şi foarte impresionant, un domeniu care s-a dezvoltat repede. Aevm multe firme britanice care au angajat multe persoane, fiindcă în România este o forţă de muncă calificată.

Ar fi bine să încurajăm mai mulţi investitori. Ambasada britanică a încheiat un acord cu Camera de Comerţ română pentru a avea mai multe evenimente în Marea Britanie.

Despre situaţia din Ucraina:

NATO  a demonstrat o poziţie fermă. Avem o alianţă fermă şi suntem alături de aliaţii noştri în această situaţie. Aşteptăm ca Rusia să retragă trupele de la frontiera cu Ucraina.

Uniunea Europeană, SUA şi NATO au avut un răspuns ferm. UE a pus în aplicare sancţiunile, iar Consiliul European a însărcinat Comisia să pregătească măsuri suplimentare în cazul în care Rusia va merge mai departe.

E periculos că avem atât de multe trupe ruseşti în zonă. Trebuie să atingem stabilitatea, să avem un dialog diplomatic pentru a rezolva situaţia.

Ucraina este o ţară independentă şi o democraţie. Eu sper că acum vom avea alegeri prezidenţiale în Ucraina şi posibilitatea de a stabili situaţia şi de a sprijini independenţa Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 ULTIMĂ ORĂ / Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Raho…

5 VIDEO Dosarul șpăgilor explodează în PSD! Deputata PSD Jivan, audiată la DNA! Sunt așteptați Fifor și Cuc!

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend