Antonescu: Ne opunem proiectului prin care şeful DGIA urmează a fi numit direct de premier

Antonescu: Ne opunem proiectului prin care şeful DGIA urmează a fi numit direct de premier

Antonescu: Ne opunem proiectului prin care şeful DGIA urmează a fi numit direct de premier

Antonescu a spus că PSD a iniţiat un proiect de lege prin care şeful de informaţii din Armată ar urma să fie numit direct de prim-ministru, care va fi suspus discuţiei din Senat, precizând că acesta vine pe fondul mai multor demersuri similare realizate de Victor Ponta.

"Pe scurt, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei va fi, conform acestei modificări legislative, urmează a fi numit direct de prim-ministru, până acum era numit de ministrul Apărării, cu avizul CSAT. De asemenea, Departamentul de Înzestrare al Armatei, care urmează a fi comasat şi cu cel de patrimoniu, era o direcţie generală, şi acesta condus - spune proiectul de lege - de un civil sau de un militar, urmează să fie şi conducătorul acestui departament numit direct de primul-ministru. Dacă îmi aduc aminte că acelaşi domn Victor Ponta a modificat la Ministerul de Interne organizarea, modificare în urma căreia nu ministrul de Interne mai numeşte şeful DGIPI, ci primul-ministru direct. Dacă adaug la asta, vedem, domnul prim-ministru vrea să numească direct şi şeful Poliţiei Române, pe care să-l facă secretar de stat, ajung la două concluzii: unu, că domnul prim-ministru doreşte într-o măsură mai mare decât oricare alt prim-ministru de până acum să modifice legislaţia încât toată puterea în zone foarte speciale, cu serviciu de informaţii din Interne, serviciu de informaţii din Armată, înzestrarea din Armată, şeful Poliţiei să depindă direct de persoana primului ministru; doi, nu mai are încredere nici în propriii miniştri", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat că "tentativa de a controla direct toate aceste servicii şi instituții nu ţine decât de un soi de paranoia politico-guvernamentală care pentru PNL, indiferent cine a fost prim-ministru (...), nu este acceptabilă şi pe care noi nu am practicat-o".

Antonescu a precizat că parlamentarii PNL se vor împotrivi propunerii legislative a PSD, care urmează să intre în discuţia Comisiei de apărare din Senat săptămâna viitoare.

Liderul PNL a precizat că iniţiativa legislativă a fost semnată de parlamentarii PSD Mircea Duşa, Ion Mocioalcă, Ilie Sârbu, Gabriel Oprea şi Dan Tătaru. Antonescu a susţinut că iniţial propunerea legislativă a fost semnată şi de senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu pe care "l-o fi luat valul în grupul de foşti militari", însă acesta a transmis o adresă la Senat în care a anunţat că şi-a retras semnătura.

Potrivit iniţiativei care modifică Legea 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, funcţia de şef al departamentului de informaţii pentru apărare "este asimilată funcţiei de secretar de stat".

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar

5 Avertisment / „Varianta Omicron are 50 de mutaţii şi se răspândeşte cu rapiditate”