Antonescu: Până la europarlamentare vor fi campanii împotriva noastră. Sunt presiuni asupra primarilor

Antonescu: Până la europarlamentare vor fi campanii împotriva noastră. Sunt presiuni asupra primarilor

Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat că până la alegerile europarlamentare liberalii vor fi supuşi la diversiuni, campanii de denigrare şi încercări de racolare a primarilor, precizând că situaţia PNL din teritoriu este mai bună decât în 2009, când a obţinut 15 la sută la europarlamentare.

Antonescu: Până la europarlamentare vor fi campanii împotriva noastră. Sunt presiuni asupra primarilor (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a afirmat, sâmbătă, la Conferinţa Teritorială a PNL Iaşi, că presiunile asupra liberalilor se vor înteţi până la alegerile din 25 mai, el afirmând că unele dintre acestea se manifestă deja, în special la adresa primarilor PNL.

"Până la alegerile europarlamentare vor fi multe campanii împotriva noastră, cu diversiuni şi minciuni grosolane. Vor urma lucruri grave, iar unele au şi început. Sunt presiuni asupra primarilor, ameninţări şi tot felul de promisiuni. Am mai trecut prin asta. Cei de la putere ştiu că în 2009, singur în opoziţie, având doar patru şefi de consilii judeţene, PNL a luat la europene 15 la sută. Azi avem 13 preşedinţi de consilii judeţeni, 900 de primari, 11 primari de municipii, aproape 150 de parlamentari, iar în plus nu suntem singuri în opoziţie", a afirmat Crin Antonescu.

El a mai spus că, pe analizele pe care le deţine, nu există nicio organizaţie PNL judeţeană care să nu fie "mult mai puternică"' decât în 2009.

Pe de altă parte, Antonescu le-a spus liberalilor că toţi cei care vor să rămână legaţi de PSD la guvernare sunt liberi s-o facă.

"Suntem în opoziţie şi facem opoziţie. Cine vrea să rămână la putere atârnat de gâtul PSD, ca domnul Tăriceanu sau domnul Stroe, s-o facă. Dăm bătălia la europarlamentare ca să demonstrăm că suntem cel mai puternic partid al opoziţiei", a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că nu înţelege de ce adversarii le plâng de milă liberalilor, în condiţiile în care sondajele arată că partidul nu ar avea şanse.

"Se încearcă să fim descurajaţi. Ne plânge toată lumea de milă. Nu înţelegem de ce, dacă tot suntem atât de slabi, că nu avem nicio şansă, că PNL are 14 la sută, că Antonescu are trei la sută sau 11 la sută, de ce în continuare ne atacă pe noi şi dintr-o parte şi din alta? De ce maşina de propaganda a PSD se ocupă de Antonescu de dimineaţă până seară? De ce maşina de propagandă a lui Băsescu continuă să dea în direcţia noastră? Pe cel slab îl laşi deoparte, te baţi cu cei care sunt periculoşi", a spus Antonescu.

El a spus că explicaţia atacurilor împotriva PNL constă în faptul că, în pofida, sondajelor de tot felul, partidul a rămas întreg.

Crin Antonescu şi mai mulţi lideri liberali, între care Marian Petrache şi Romeo Stavarache , au participat, sâmbătă, la Conferinţa Teritorială a PNL Iaşi, în care este desemnat noul lider al filialei.

În cursa pentru şefia organizaţiei judeţene s-au înscris actualul lider interimar al filialei, Cristian Adomniţei , şi consilierul judeţean Victor Chirilă . La conferinţă sunt prezenţi peste 700 de membri liberali, iar rezultatul scrutinul va fi anunţat în cursul serii.

Alegerile la PNL Iaşi sunt organizate după ce timp de zece ani filiala a fost condusă de Relu Fenechiu , acesta fiind condamnat la cinci ani de închisoare.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...