Antonescu: Vreau pentru această ţară lideri cu o minimă cultură, care să zică "doamnă" nu "fă". Ponta este mincinos, las şi trădător

Antonescu: Vreau pentru această ţară lideri cu o minimă cultură, care să zică "doamnă" nu "fă". Ponta este mincinos, las şi trădător

Liderul PNL, Crin Antonescu, susţine că vrea pentru România "lideri de bun-simţ şi cu bun gust, lideri cu o minimă cultură", "lideri care să zică «doamnă» nu «fă», lideri care să zică «domnule», nu «băi Liviule»", susţinând că dacă Ponta nu era "pus" preşedinte la PSD, ar fi ajuns la UNPR.

Antonescu si Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Vreau pentru această ţară lideri de bun-simţ şi cu bun gust, lideri cu o minimă cultură, lideri cu modele adevărate, lideri cu respect pentru istoria ţării şi pentru oamenii ţării, lideri care să zică «doamnă» nu «fă», lideri care să zică «domnule», nu «băi Liviule», lideri care să înţeleagă că banii din bugetul de stat sunt ai românilor nu ai lui. Să nu mai aud un prim ministru spunând: «eu vă da bani, dar să văd ce faceţi cu ei». Domnul Ponta, banii dumitale, îl iei pe Ghiţă, luaţi avionul şi te duci şi ţi-i pui în Dubai. Banii ăia de la buget sunt banii românilor, nu ai tăi", a spus Crin Anton Crin Antonescu şti, la lansarea candidaţilor liberali la alegerile europarlamentare.

Referindu-se la Victor Ponta , preşedintele PNL le-a spus celor prezenţi: "Dacă nu era pus preşedinte la PSD ajungea pe la UNPR, mi-a spus-o Gabi Oprea, nu altcineva".

De asemenea, Crin Antonescu a spus că social-democraţii că nu au curajul să candideze sub sigla social-democrată, el comparând decizia PSD de a nu candida sub propria siglă cu cea a PDL din 2012, care a renunţat la portocaliu, culoarea partidului.

"Astăzi, PSD nu are curajul, deşi e cel mai mare partid, deşi e cel mai puternic partid, deşi are pact de coabitare cu Băsescu, deşi are tot ce îi trebuie, îl au şi pe Zgonea, au toate valorile din ţara asta, de ce nu ies în alegeri cu numele lor? De ce încearcă să mintă oamenii că USL există în continuare? (...) Pentru că sunt mincinoşi şi hoţi şi în momentul în care m-au întrebat ce au furat sau ce fură, le răspund: tot ce pot, tot ce le lăsăm noi, dacă nu suntem noi atenţi. Fură pământ, fură bugetul ţării, fură texte, fură lucrări de doctorat, fură tot!", a mai spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus că nu datorează nimic foştilor aliaţi politici din PSD, susţinând că nu Ponta nu înţelege ce înseamnă trădarea, întrucât este "mincinos, laş şi trădător".

"Ponta nu poate înţelege foarte bine ce înseamnă trădarea. Ca să înţelegi ce înseamnă trădarea, trebuie să înţelegi ce înseamnă principii, valori, consecvenţă. Nici eu, nici nimeni din PNL nu a trădat pe nimeni. Trebuie să îi spunem acestui mincinos, laş şi trădător care este Victor Ponta şi cu toată liota lui plătită de la bugetul de stat de mincinoşi cam cum e cu trădarea. Eu nu am trădat pe nimeni nicio secundă. În raport cu PSD ca partener politic, cu ce am trădat? (...) Nu am rămas datori cu nimic celor din PSD. (...) Am fost corecţi în toate cazurile. Ne-am înţeles în faţa întregii ţări că domnul Ponta va fi prim-ministru. L-am sprijinit mai hotărât chiar decât PSD-ul sau unii din PSD pe Victor Ponta să fie prim- ministru. L-am pus prim-ministru şi l-am lăsat deocamdată să fie prim-ministru. A fost vorba, în faţa întregii ţări, să aibă jumătate de Guvern. I-am dat şi cealaltă jumătate. Avem vreo datorie? Niciuna", a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a mai spus că Ponta "s-a dus la Bruxelles şi a stat, în cel mai ruşinos mod care i s-a întâmplat vreodată unui conducător al României, a stat să fie tras de urechi şi plesnit peste ceafă de acelaşi Martin Schulz cu care umblă astăzi" şi că "a încercat să strecoare prin Parlament combinaţia cu Gold Corporation".

"Nu îi permit domnului Ponta să vorbească cu noi despre trădare, cum nu îi permit să vorbească cu noi despre minciună sau eventual despre doctorat. Nu avem ce discuta. Nu ne-a interesat niciodată dacă domnul Ponta sau PSD-ul se vor simţi trădaţi", a mai spus Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta declarat, sâmbătă, la lansarea candidaţilor PSD la europarlamentare, răspunzând unei întrebări, că i s-a adresat ministrului Doina Pană expresia "Măi", dar nu o va mai folosi, pentru ca să înţeleagă şi "colonelul Turcescu", el precizând că va fi atent să nu se înţeleagă "găozar" sau "ţigancă împuţită" din declaraţiile sale.

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul delegat pentru Ape, Doina Pană, au mers, marţi, în localitatea Beiu, judeţul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate şi au discutat cu oamenii. Presa a relatat că, marţi, la Beiu (Teleorman) i s-ar fi adresat ministrului Pană spunând: "Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?".

Ministrul delegat pentru Ape, Doina Pană, a declarat, după ce presa a relatat că premierul Ponta i s-ar fi adresat cu "fă", că ea nu a auzit acest cuvânt niciodată în vocabularul premierului şi că acesta i se adresează mereu doar cu "măi", Pană cerând totodată ca înregistrarea să fie ascultată atent.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria