Avocatul lui Amar, fratele lui Bercea, a fost reţinut joi de procurorii DNA, la Craiova

Avocatul lui Amar, fratele lui Bercea, a fost reţinut joi de procurorii DNA, la Craiova

Avocatul lui Amar, fratele lui Bercea a fost reţinut joi de procurorii DNA, la Craiova. Conform surselor judiciare, Vasile Anghel, zis Amar, fratele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a făcut plângere la DNA împotriva avocatului Ion Bogdan Mitrache împreună cu Ionel Călin, zis Nixon, clientul aceluiaşi avocat. Mitrache a fost reţinut ieri de procurorii DNA în urma unui flagrant

Vă prezentăm Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore (începând de la data de 26.06.2014, ora 17:30, până la data de 27.06.2014, ora 17:30) a inculpatului MITRACHE ION BOGDAN, avocat cadrul Baroului Vâlcea, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt :

În cursul anului 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins unui denunţător suma de 20.000 euro susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile denunțătorului, fiului acestuia și concubinei acestuia din urmă.
În data de 22.06.2014, Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferența să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranșe: suma de 9.000 euro în câteva zile, 4.000 euro la momentul pronunţării hotărârii judecătoreşti şi 6.000 euro în perioada imediat următoare pronunţării hotărârii.

În data de 26 iunie 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la denunțător suma de 9.000 euro, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Din actele cauzei rezultă că măsura reţinerii este necesară, având în vedere, pe lângă alte aspecte, și faptul că inculpatul a mai fost cercetat tot sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în alt dosar, (vezi comunicat nr. 576/VIII/3 din 12 mai 2014), în care a recunoscut faptul că a pretins şi primit, în mod similar, suma de 29.000 euro, încheind cu parchetul acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 30 mai 2014, fiind sesizată, în acest sens, Curtea de Apel Craiova.
Deşi nu s-a pronunţat o hotărâre privind acest acord, inculpatul a perseverat în activitatea infracţională, săvârşind în acest interval de timp, o nouă infracţiune de corupţie – trafic de influenţă, care vizează tot corecta înfăptuire a actului de justiţie şi care aduce atingere prestigiului magistraţilor judecători din cadrul Curţii de Apel Craiova.

La data de 26 iunie 2014 lui Mitrache Ion Bogdan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

Inculpatul urmează a fi prezentat, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Craiova.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”