Baronul de Brăila a fost reţinut/Lui Bunea i-a dat Ponta cele 2800 de hectare

Baronul de Brăila a fost reţinut/Lui Bunea i-a dat Ponta cele 2800 de hectare

Baronul de Brăila, Bunea Stancu, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut percheziţii, în cursul zilei de joi, la sediul Consiliului Judeţean Brăila şi la locuinţa şefului instituţiei, Gheorghe Bunea Stancu, într-un dosar privind contracte pe bani acordate unor firme.

Firmele declarate câştigătoare în licitațiile organizate de CJ Brăila, si verificate în în ancheta DNA sunt SC Tancrad SRL Galaţi, SC Tancrad Construct SRL Brăila şi SC Concivia SA Galaţi;lucrări de asfaltare drumuri - SC Tancrad SRL Galaţi şi SC Tancrad Construct SRL Brăila şi reamenajare/reabilitare spaţii medicale la unităţile spitaliceşti din subordinea Consiliului Judeţean Brăila – SC Concivia SA Brăila. Iar contractele vizate sunt:

-obiect „servicii de proiectare şi executare lucrări pentru repararea şi amenajarea clădirii din Brăila, strada Buzăului nr. 3A”.

-obiect „Lucrări de reabilitare, amenajare şi modernizare spaţii medicale în proiectul Modernizarea ambulatoriului de specialitate integrat în cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila ”

-obiect „Lucrări de reabilitare, amenajare şi modernizare spaţii medicale” în proiectul „Echiparea Ambulatoriului de specialitate integrat în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila”.

-încheiat între CJ Brăila, reprezentat de Gheorghe Bunea Stancu şi SC TANCRAD SRL Galaţi, reprezentată de administratorul Stăncic Cristian Cătălin, având ca obiect „Reabilitarea DJ 221, DJ 202A şi DJ 202B, jud. Brăila”

-încheiat între CJ Brăila, reprezentat de Gheorghe Bunea Stancu, şi SC TANCRAD SRL Galaţi, reprezentată de către Stăncic Cristian Cătălin, având ca obiect efectuarea de lucrări de reabilitare drumuri prin plombări şi asfaltare a DJ 221B – Brăila – Vădeni (plombări pe o suprafaţă de 3.000 mp şi asfaltare pe o suprafaţă de 2,7 km

Potrivit surselor, dosarul în care anchetatorii au făcut percheziţii la sediul CJ Brăila şi la locuinţa lui Bunea Stancu vizează modul în care au fost organizate şi s-au derulat procedurile de achiziţie publică organizate de această instituţie în perioada 2009-2011.

Aceleaşi surse susţin că, urmare a modului în care au fost organizate şi derulate aceste proceduri, trei firme au, în prezent, monopol pe lucrările scoase la licitaţie de instituţia condusă de Gheorghe Bunea Stancu, fiind, practic, singurele care câştigă contractele de achiziţie publică pe plan local şi judeţean.

Una dintre aceste firme, conform aceloraşi surse, a fost înfiinţată în 1991, iar în 2000 acţionar majoritar la aceasta a devenit o altă societate comercială, înfiinţată în 1995 şi avându-l ca acţionar majoritar pe Bunea Stancu.

Acest fapt ar demonstra "interesul" preşedintelui CJ Brăila ca firma înfiinţată în 1991 să câştige licitaţii, mai spun sursele citate.

Prejudiciul total în acest dosar este estimat la aproape trei milioane de lei, în urma încheierii a cinci contracte, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu şi îndeplinirea defectuoasă a acestora, de către preşedintele CJ Brăila, ca ordonator principal de credite, şi funcţionarii din subordinea sa, au mai spus sursele citate.

Lumea a uitat de Axa Ponta-Bunea Stancu şi cele 2800 de ha

Joi, toată lumea a uitat că, în ultimul an, Bunea Stancu a fost asociat şi cu o posibilă infracţiune de corupţie invocată de nenumărate ori de preşedintele Traian Băsescu.

Mai exact, preşedintele Basescu l-a asociat pe prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, de baronul de Braila, în contextul adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului din 2013 privind transmiterea a 2.800 de hectare de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti” - Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Brăila, în administrarea Consiliului Judeţean Brăila. 

Iată câteva dintre declaraţiile făcute de Traian Băsescu despre Gheorghe Bunea Stancu, Victor Ponta si transferul celor 2.800 de hectare de teren:

5 august 2013

“De dragul coabitarii inseamna sa respectam legea, iar cine crede ca de dragul coabitarii sunt pregatit sa incalc legea, se insala amarnic. Eu nu am sa acopar nici rateuri, nici hotii, ca cele cu transferuri de terenuri la Consiliul Judetean Braila, nici renuntarea la 400 de milioane de dolari in relatia cu Rompetrolul”

3 septembrie 2013

“Victor Ponta a fost o speranta pentru mine si pe urma mi-am dat seama si ca nu are caracter si ca este mincinos si ca e corupt. Tocmai am dat exemplul ordonantei de urgenta privind tranferul a 3.800 hectare catre Consiliul Judetean Braila. Daca asta nu e coruptie, inseamna ca ma duc la manastire”

7 octombrie 2013

“Nu as vrea sa mi se spuna peste vreo 2-3 ani ca ori eu am lasat de pe acum, prin testament post-prezidential, luati-i pe cei care au condus privatizarea CFR Marfa sau sa dea vina pe viitorul presedinte ca uite din cauza viitorului presedinte ne-a luat DNA. Nu, baieti, daca o sa va ia, o sa va ia exact pe ce ati facut pana acum in procesul de privatizare al CFR Marfa. Asupra acestui lucru vreau sa-i previn de pe acum, cum ii previn si legat de terenul de 2815 ha pe care l-au transferat de la Academia Agricola „Gheorghe Ionescu Sisesti” la Consiliul Judetean Braila. E doar asa, in treacat. Sa ne aducem aminte, sa nu dati vina pe viitorul presedinte, ca lucrurile pot evolua foarte neplacut atunci cand guvernul se asaza intr-o masinarie pentru favorizarea coruptiei, chiar daca ia decizii colective”.

5 decembrie 2013

“Victor Ponta este corupt pentru ca a vrut sa-si ascunda sub o lege aranjamentele pentru Rosia Montana, in loc sa fi parcurs circuitul corect in care Guvernul isi asuma atributiunile constitutionale pe care le are. Victor Ponta este corupt pentru ca a luat 2.800 de hectare de pamant de la Academia Agricola si le-a transferat la Consiliul Judetean Braila. Baietii au si inceput sa faca o licitatie si cand au aflat ca ma interesez ce se intampla cu terenurile de acolo - sigur, nu o licitatie de vanzare, ci o licitatie pentru arenda -, si cum decurge licitatia, au renuntat si spun ca, timp de un an, dau inapoi la Academia Sisesti terenul - pana imi termen eu mandatul, ca opera trebuie facuta. Pana la urma, smecherii nu cumpara teren indatorandu-se, ci iau in arenda de la stat”.

11 februarie 2014

“Ponta este un scut pentru infractori! Si asa este. Cum va explicati ca n-a putut face ordonanta de urgenta cand i-a cerut-o Justitia, sistemul judiciar, in schimb, lui Bunea Stancu i-a dat prin ordonanta de urgenta, la Consiliul Judetean, 2.800 de hectare de teren de la Academia Agricola? Este corupt acest premier sau nu, domnul Turcescu? Dumneavoastra, ca om simplu, cum ati judeca? Va spun eu. Este corupt. Eu nu spun ca a luat bani, dar pe presiune, pe trafic de influenta, a luat 2.800 de hectare si le-a trecut acolo”.

17 februarie 2014

“Premierul plagiator Victor Ponta este corupt, traficul de influenta cu terenurile catre baronul de Braila, Bunea-Stancu. Rompetrolul, renuntarea la 380 de milioane de dolari este un alt act de corupție al premierului, care a incercat sa il rezolve prin Parlament”.

17 aprilie 2014

“Nu avem explicatii nici pana acum de ce prin OUG au trebuit trecute hectarele de teren de la Academia Agricola Sisesti la CJ Braila? De ce nu avem explicatii publice? (…) Cred ca a fost o discutie de tip Duicu, 'Victore vreau 2.800 de hectare de teren sa mi le dai la CJ Braila”.

 Bunea Stancu a rămas la fel de ,,atent'' cu reporterii:


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...