Băsescu revine pe „cai mari” în politică. PNL intră, cu săgeata îndoită, la apă

Băsescu revine pe „cai mari” în politică. PNL intră, cu săgeata îndoită, la apă

Evident că Traian Băsescu este un animal politic în purul stil lăsat moştenire de Aristotel, cu zoon politikon. Cred că Traian Băsescu tinde să devină un fenomen politic european atipic. Nimeni, după 10 ani de mandat ca preşedinte în funcţie, nu credea că Traian Băsescu poate reveni în prim plan pe eşicherul politicii naţionale. Traian Băsescu a profitat de impotenţa politică şi verbală a preşedintelui Klaus Iohannis, preocupat mai mult să-şi plimbe pe banii publici consoarta prin ţările lumii şi să-şi modernizeze faraonic vilele de protocol.

Fostul preşedinte a prins momentul de a ieşi în faţă şi cu criza imigranţilor musulmani, având cel mai coerent discurs politic. El a spus clar că nu avem de a face cu refugiaţi de război, ci cu o ofensivă musulmană de proporţii gigantice, cu migranţi economici şi cu luptători ISIS acoperiţi care au trecut ca prin brânză sistemul de frontiere european, anulând practic spaţiul Schengen.

În criza imigranţilor parcă preşedintele de facto al României era Băsescu, nu molatecul Iohannis, preocupat să nu o supere pe „sponsorul” Angela Merkel. Traian Băsescu a redevenit vizibil pe scena politică şi tot mai interesant pentru români. Ciudat, în loc să plictisească discursul unui fost preşedinte, dimpotrivă a revenit în forţă, foarte dinamic şi atractiv.

Băsescu ştie să renască din propria cenuşă. El ne va oferi din nou mari surprize. Acum câteva seri febleţea sa Elena Udrea, care şi-a încheiat miraculos problemele cu Justiţia „independentă”, mireasa neprihănită şi imaculată a americanilor, a declarat la o televiziune centrală că Traian Băsescu va candida la primăria generală a Bucureştiului. A doua zi, parcă înţeleşi ca pe vremuri la Snagov, Traian Băsescu a declarat presei că ia în calcul o candidatură la fotoliul de primar general al Capitalei, pe care l-a mai ocupat în două madate.

Ar fi o premieră în Europa, ca un fost preşedinte să redevină primar. Traian Băsescu a anunţat că se va înscrie după 10 octombrie în PMP, fapt ce va duce fără îndoială la o creştere în sondaje a partidului. După ce Sorin Oprescu a fost arestat de „independenţii” justiţiari de la DNA, care l-au monitorizat trei ani că lua şpagă, dar l-au arestat doar la momentul oportun, a rămas un vacuum politic la Bucureşti, pe care îl va umple fără nicio emoţie sau îndoială Traian Băsescu. Cine să-l bată în 2016 pe Băsescu în alegeri, Ghorghiu, Mănescu, Blaga sau Negoiţă? Băsescu îi va “mânca pe toţi pe pâine” ca în 2001.

Intrarea lui Băsescu în PMP va fi şi un semnal că PNL va intra la apă din punct de vedere politic. Cu Ghorghiu, “baroana” de la AVAS pe bani publici, ce-l bate a la Rovinari şi pe Ponta Turceni la cheltuit de la bugetul românilor, în funcţia de preşedinte, PNL riscă să devină un fel de PNŢ. Mitingul cu câţiva pensionari plouaţi în Parcul Izvor i-a ridicat mingea la fileu lui Băsescu ca să-l ironizeze pe “buldogul” Blaga pe Facebook, că nu e în stare să organizeze un biet miting în zi de moţiune de cenzură. În câteva luni, cu un Traian Băsescu reintrat impetuos în politică, PMP va creşte ca Făt-Frumos (dar cu chelie) în preferinţele electoratului, lucru ce va duce şi la eliminarea concurentului politic pe piaţa de dreapta: PNL.

Sunt sigur că numeroşi pedelişti speriaţi de prestaţia catastrofală, incoloră şi inodoră a “delfinei” lui Iohannis, d-ra Ghorghiu, vor trece cu arme, bagaje şi pancarde la PMP, lăsându-l pe Blaga să mediteze la vremurile bune şi trecute din Modrogan. Anul 2016 va însemna şi relansarea lui Traian Băsescu care va face jocurile politice, ca un arbitru destoinic, între un Iohannis care evoluează de la “ficusul” de la Cotroceni la “papagalul” de lângă Grădina Botanică, şi un PSD blocat în partitura “duetul penalilor” Ponta apud Dragnea sau viceversa. Anul 2016 ne va oferi şi alte surprize politice incitante, de la relansarea lui Băsescu până la eliminarea unor partide istorice blocate în proiect.

Ionuț Țene


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro