Băsescu: Revoluția în 1989 a fost confiscată de urmașii foștilor comuniști

Băsescu: Revoluția în 1989 a fost confiscată de urmașii foștilor comuniști

Președintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Congresul extraordinar al PNȚCD, care se desfășoară la Poiana Brașov, că Revoluția din 1989 a fost confiscată de urmașii foștilor comuniști, iar aceștia sunt, în opinia sa, extrem de "toxici" pentru viitorul României, deoarece "lumea tinde să îi crediteze datorită tinereții lor".

Traian Băsescu a susținut că premierul Victor Ponta este exemplificarea perfectă a "farsorului", capabil să spună un lucru la Houston și exact contrariul la Beijing, unde își exprimă admirația pentru Partidul Comunist Chinez.

"Deci tipul acesta de farisei din generația tânără sunt cel puțin la fel de periculoși pentru democrație ca cei care i-au crescut, fie ei Iliescu, Năstase sau Bârlădeanu. Sunt mult mai periculoși pentru că lumea tinde să îi crediteze datorită tinereții lor, iar marea problemă pe care o avem azi este că nu avem mijloace să explicăm populației, electoratului, cât de toxică este generația de politicieni care s-a așezat în locul vechilor comuniști, care s-a așezat în siajul vechilor comuniști", a afirmat Băsescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina