Băsescu s-a întâlnit la Cotroceni cu reprezentanţi ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Băsescu s-a întâlnit la Cotroceni cu reprezentanţi ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Băsescu s-a întâlnit la Cotroceni cu reprezentanţi ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezindenţiale, președintele Traian Băsescu s-a interesat de stadiul transmiterii proiectelor de modernizare a instituțiilor de învățământ preșcolar și școlar din Republica Moldova care sunt finanțate de România.

În cadrul întrevederii, s-a discutat și despre importanța proiectului de interconectare energetică, în special, a Gazoductului Iaşi - Ungheni, ca sursă alternativă pentru aprovizionarea cu gaz a Republicii Moldova. În timpul întâlnirii, s-a discutat, totodată, și despre motivele pentru care cooperarea transfrontalieră este una dintre metodele cele mai eficiente de integrare în spațiul european.

Președintele României le-a vorbit preşedinţilor de consilii raionale și județene despre importanța reprezentată de introducerea Republicii Moldova printre statele ai căror cetățeni vor putea circula fără viză în spațiul Schengen, decizie asumată, în această săptămână, la Bruxelles, prin semnarea de către reprezentanții Parlamentului European și ai Președinției elene a Uniunii Europene a Regulamentului 539/2001 prin care se stabilește lista cetățenilor statelor terțe care nu au nevoie de viză pentru a circula în spațiul Schengen, se mai arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…