Băsescu: Vor fi procese privind apartenenţa lui Ponta la SIE. Parchetul Militar trebuie să se sesizeze

Băsescu: Vor fi procese privind apartenenţa lui Ponta la SIE. Parchetul Militar trebuie să se sesizeze

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a ţinut să facă dezvăluirea privind calitatea de ofiţer acoperit a lui Victor Ponta deoarece vor fi procese legate de acest subiect, subliniind, totodată, că Parchetul Militar ar trebui să se sesizeze pe această temă, întrucât s-a încălcat legea.

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Preşedintele a respins, miercuri, într-o declaraţie de presă, acuzaţiile că ar fi ieşit cu subiectul ofiţerului acoperit pentru a-l lovi pe Victor Ponta ca să câştige Elena Udrea, precizând că este "o minciună, o fabulaţie". "Nimeni nu m-ar fi iertat, dacă Victor Ponta ieşea sau iese preşedinte, şi peste câţiva ani, în urma unui proces - şi sunt convins că se vor deschide procese pe această temă - SIE ar fi obligat să dea informaţia oficială precum că în perioada 1997-2001 Victor Ponta a fost ofiţer al SIE. Ce s-ar întâmpla cu dânsul în funcţie? Unde ar fi România? Cum ar arăta România?", a declarat şeful statului.

În opinia sa, SIE nu poate ascundea acest secret "la solicitarea instanţelor pentru că s-au încălcat prea multe legi, inclusiv Constituţia României, cu racolarea lui Victor Ponta ca ofiţer al SIE, în timp ce era şi procuror".

"Dacă un astfel de incident ar fi apărut în timpul mandatului domnului Ponta, să spunem, dacă ar câştiga alegerile, probabil că o ţară întreagă mi-ar fi spus că am fost în înţelegere cu domnul Ponta să nu divulgăm acest lucru", a motivat Băsescu dezvăluirile făcute.

Preşedintele a mai spus că acestea nu au nicio legătură cu campania, el atrâgând atenţia cu luni de zile înainte că printre potenţialii candidaţi la prezidenţiale s-ar putea afla şi un fost ofiţer acoperit.

Traian Băsescu a dat asigurări că nu se sperie de ameninţări, întrucât n-a încălcat nicio lege şi nici Constituţia. "Cei ctre au încălcat (legea) sunt alţii, pentru că serviciul (SIE), după părerea mea s-a implicat, prin conţinutul comunicatului. Probabil că o anchetă a Parchetului va trebui făcută, a Parchetului Militar, pentru că şi în 1997 Constituţia interzicea procurorilor să aibă alte activităţi decât cele de învăţământ", a afirmat Băsescu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!