Blaga: PNL nu mai are semnături pentru moţiune. Antonescu nu mai e atât de arogant; vom citi textul

Blaga: PNL nu mai are semnături pentru moţiune. Antonescu nu mai e atât de arogant; vom citi textul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că observă "o schimbare de atitudine" a liderului PNL Crin Antonescu, care "nu mai este atât de arogant, ca acum două săptămâni, când spunea că PNL nu are nevoie de nimeni pentru a depune o moţiune de cenzură".

Crin Antonescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Blaga a precizat înainte de şedinţa BPN al PDL că în cazul în care liberalii vor dori să depună o moţiune de cenzură, democrat-liberalii o vor semna după ce citesc textul şi dacă apreciază că acesta este corect.

"Am avut o moţiune scrisă de PDL, puteau să o semneze fără nicio reţinere, pentru că era o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta de asumare a răspunderii. Deci nu exista niciun impediment ca să mai poată ei depune o moţiune. Noi, dacă o să citim textul moţiunii (a PNL - n.r.) şi o să apreciem că este corectă, o s-o semnăm, dar, oricum, fiind partid de opoziţie, vom vota întotdeauna împotriva Guvernului Ponta. Noi nu jucăm fals", a precizat Blaga.

El a arătat că PNL nu mai are numărul necesar de semnături pentru depunerea unei astfel de semnături. "Aş vrea să reţin o schimbare de atitudine a domnului Antonescu, nu mai este atât de arogant ca acum două săptămâni când spunea că PNL nu are nevoie de nimeni pentru a depune o moţiune de cenzură, observăm că după 2-3 săptămâni deja nu mai au numărul de semnături necesare. Dacă lucrurile vor continua aşa, nu va fi bine partidul domniei sale", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă este dispus să se întâlnească cu preşedintele Crin Antonescu, Vasile Blaga a răspuns: "Păi, mă întâlnesc în fiecare zi cu el în Senat şi azi după amiază". În legătură cu discuţii pe tema moţiunii, Blaga a arătat că liderii grupurilor parlamentare trebuie să se întâlnească şi să citească textul.

Liderul PNL Crin Antonescu spune că Victor Ponta ar putea pleca în urma unei moţiuni de cenzură şi că cea pe care PNL o pregăteşte deja va fi iniţiată în mai, iar o altă discuţie "care s-ar putea îndrepta spre moţiune de cenzură" este legată de numirile la Poliţie şi DNA. Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, cum poate fi înlăturat premierul Victor Ponta, Crin Antonescu a răspus că în urma unei moţiuni de cenzură.

"Cum se dă jos? Cum se pune. Cum a venit Ponta prima dată prim-ministru? În urma unei moţiuni de cenzură, în care Ungureanu a căzut. Eu mă gândesc că şi Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură, acum, mai târziu, la care vom participa, pe care, probabil, chiar o vom iniţia. E simplu. Una o vom iniţia la începutul lunii mai, dacă nu se precipită lucrurile, dar încercăm să păstrăm pacea pascală. Grupurile parlamentare pregătesc deja o moţiune pe cele două teme economice, reducerea CAS şi scutirea pe impozitul reinvestit. Aşteptăm lămurirea la povestea cu Duicu şi Tobă şi cum se puneau şefii Poliţiei de Duicu şi cum se puneau procurorii la DNA. Şi acesta poate fi un motiv de discuţie publică ce se poate îndrepta spre o moţiune de cenzură”, a afirmat Antonescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!