Boc despre Ponta şi Dragnea la inundaţii: Caraghioşi, arată nivelul de înţelegere a problemelor ţării

Boc despre Ponta şi Dragnea la inundaţii: Caraghioşi, arată nivelul de înţelegere a problemelor ţării

Fostul premier Emil Boc susţine că plimbarea premierului Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea cu barca prin satele inundate din Teleorman a fost "o gafă" a unor "caraghioşi", gestul arătând nivelul de înţelegere a problemelor ţării.

Boc despre Ponta şi Dragnea la inundaţii:Caraghioşi, arată nivelul de înţelegere a problemelor ţării (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă despre plimbarea premierului Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea cu barca prin satele inundate din Teleorman, Emil Boc a declarat că a fost vorba despre "o gafă".

"Să ia bărcuţe mai mari ca să se poată plimba premierul, cu vicepremierul şi cu miniştri. E gafa şi săptămâna. Nu se poate. Ce am văzut, chestia cu bărcuţa de ieri (marţi - n.r.), îmi aminteam de când eram la mare cu copiii, când îi urcam în bărcuţă şi îi plimbam pe mal, în apa până la piciorul broaştei. De data asta a fost la nivel guvernamental, când miniştri se urcă într-o bărcuţă, cu apă până la piciorul broaştei şi trag pompierii bărcuţa. Caraghioşi, ce să vă spun? Asta arată nivelul de înţelegere a problemelor României", a spus Boc.

Întrebat, în continuare, dacă celor din barcă le mai lipsea o "găleţică", fostul premier a spus că şi "o găleţică şi o lopăţică, pentru a putea intra într-un penibil complet".

"Acest guvern, din nefericire, doar administrează prost ţara în loc să guverneze. Nu iau decizii, cum ar fi reforma sănătăţii sau descentralizarea, regionalizarea, reforma constituţională. Trăiesc de pe urma reformelor structurale din perioada anterioară, dar nu mai trăiesc foarte mult. Nu poate fi o ţară guvernată la infinit prin televizor", a mai spus Emil Boc.

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au mers, marţi, în localitatea Beiu, judeţul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate şi au discutat cu oamenii.

Localnicii din statul Beiu i-au reclamat premierului că autorităţile nu i-au informat că viitura se îndreaptă spre casele lor şi că locuinţele le sunt afectate şi de faptul că traficul de maşini grele a fost deviat spre sat.

Premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea au anunţat că guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig şi pentru alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea şi Teleormanul, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârşitul lunii august.

Şeful Guvernului a asigurat că vor fi alocate şi materiale de construcţie pentru repararea caselor inundate.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”