Cum a debutat campania electorală: Ponta şi-a început ziua cu o baie de mulţime, Băsescu a terminat-o cu o declaraţie de presă

Cum a debutat campania electorală: Ponta şi-a început ziua cu o baie de mulţime, Băsescu a terminat-o cu o declaraţie de presă

Încă de dimineaţă, în primele ore de campanie electorală, premierul Victor Ponta s-a deplasat în judeţul Dâmboviţa pentru a lua parte la o serbare câmpenească. Cu ocazia zilei comunei Nucet, Ponta a făcut o baie de mulţime la mânăstirea din localitate, la care s-au strâns zeci de mii de oameni.

Toţi primarii PSD din Dâmboviţa au fost convocaţi la Nucet pentru a-l întâmpina pe preşedintele partidului. Alături de Victor Ponta la Nucet au fost prezenţi miniştrii Rovana Plumb, Remus Pricopie şi Constantin Niţă, precum şi candidaţii la alegerile europarlamentare Ecaterina Andronescu, Viorica Dăncilă, Victor Boştinaru şi Maria Grapini. „Îi doresc mult succes, atât lui, pentru funcţia de preşedinte al ţării şi sunt convinsă că va fi preşedintele României“, a spus primarul din Nucet, social-democrata Luisa Bărboiu.

Crin, la „trântă“ cu soţia

Dacă premierul Victor Ponta a preferat să coboare în rândul mulţimii în prima zi de campanile electorală, fostul său partener de guvernare, preşedintele PNL Crin Antonescu a deschis ziua cu o conferinţă de presă, prin intermediul căreia a prezentat câteva idei generale privitoare la campania pe care o desfăşoară PNL pentru euroalegeri. De-o parte şi de alta a sa s-au aflat aspirantele la al doilea mandat de europarlamentar, Renate Weber şi Adina Vălean. Liderul liberal şi soţia sa s-au contrat chiar în faţa jurnaliştilor.

„E o chestiune pe care noi am văzut-o şi pe care cetăţenii din România o înţeleg... mai greu", a spus Vălean. „Din cauza presei“, a intervenit Antonescu. „Din cauza Guvernului“, a replicat Vălean. Crin Antonescu a revenit: „E totuna, începe să fie totuna“. Tot în prima zi de campanie, PNL a convocat Delegaţia Permanentă a partidului, pentru a valida lista pentru euroalegeri.

Băsescu, activ în prima zi de campanie

În prima zi de campanie pentru alegerile europarlamentare, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să dea tonul discuţiei şi a prezentat o serie de teme europene pe care le consideră importante. „Mi s-a părut important să trag un semnal de alarmă legat de desfăşurarea campaniei pentru alegerile în PE“, a explicat el motivul intervenţiei sale.

Primul subiect atacat de preşedinte a fost aderarea României la Schengen. În opinia lui Băsescu, datoria viitorilor europarlamentari este să facă presiune pe statele membre şi să vină cu argumente în favoarea României.

Printre temele enunţate de preşedinte drept demne de a fi luate în discuţie s-au numărat ş i: integrarea romilor, apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, dar şi tensiunile din Ucraina şi efectele acestora asupra domeniului energetic.

„Ne mutăm dependenţa către SUA, către ţările din Golf sau dăm prioritate utilizării propriilor noastre resurse? Subiectul gazelor de şist poate fi dezbătut“, a spus Băsescu, grav.

Preşedintele a făcut apel la partide să mediteze şi la starea Justiţiei din România şi, în acest context, la ultimul raport MCV venit de la Comisia Europeană, dar nu a lăsat deoparte nici temele economice. Şomajul în rândul tinerilor şi utilizarea banilor europeni au fost două dintre subiectele pe care preşedintele le-a propus liderilor de partide.

Opoziţia, în mijlocul oamenilor

Cel mai vizibil lider al PMP, deputatul Elena Udrea, le-a transmis mesaje cetăţenilor din studioul unei televiziuni. Udrea a vorbit despre importanţa euroalegerilor în poziţionarea partidelor pentru alegerile prezidenţiale.Candidaţii PMP s-au concentrat asupra consolidării organizaţiilor din teritoriu în ultima perioadă.

Liderii democrat-liberali s-au împărţit în două echipe şi au început o serie de prezentări prin teritoriu ale candidaţilor PDL. Echipele sunt conduse de către Vasile Blaga şi de către prezidenţiabilul PDL, Cătălin Predoiu.

PPDD a decis să-şi lanseze candidaţii la europarlamentare, la Arad, chiar în debutul campaniei electorale. Fondatorul PPDD Dan Diaconescu şi preşedintele partidului Simona Man ocupă primele locuri pe lista PPDD pentru alegerile din 25 mai.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul

5 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România