De ce?

De ce?

Pictura murala de mari dimensiuni care care il infatiseaza pe Sfantul Gheorghe in lupta cu dragonul, realizata in Piata Sfantul Gheorghe din Capitala, pe peretele unei cladiri, a fost acoperita sambata, dupa ce Biserica Ortodoxa Romana a facut presiuni in acest sens. In semn de protest fata de acest gest de cenzura, mai multi artisti au realizat desene care ilustreaza ce ar putea fi desenat pe peretele lasat gol, imaginile fiind publicate pe pagina de Facebook a cunoscutului artist Dan Perjovschi.

"Live crime scene. Just like ISIS but in the EU", scriau, sambata dimineata, cei de la Intersting Times Bureau drept descriere la imaginile care infatiseaza disparitia treptata a picturii.

Intersting Times Bureau este grupul care a initiat si sprijinit financiar realizarea proiectului. In locul picturii acoperite va fi realizata o alta lucrare de catre aceiasi trei artisti.

Pictura, semnata de cativa artisti contemporani (Obie Platon, Irlo and Kero), se intitula "Sf. Gheorghe si Dragonul Jucaus" si era o reinterpretare moderna a scenei in care, potrivit legendelor medievale, Sfantul Gheorghe ar fi omorat un balaur. Graffiti-ul a fost realizat in cadrul unui proiect de arta urbana, cu acordul proprietarului cladirii.

In urma presiunilor facute din considerente religioase, pictura va fi modificata, a declarat Iustin Moldovan, unul dintre coordonatorii lucrarii, citat de Europa Fm, in urma cu cateva zile.

Consiliul Parohial al bisericii Sf. Gheorghe, situata in vecinatate, a cerut stergerea picturii, spunand ca atat preotii, cat si enoriasii s-au declarat jigniti de forma si semnificatia picturii. Ei au cerut proprietarului cladirii sa o stearga sau sa o modifice. "Mesajul este satanic si nu e normal sa vedem diavolul pe pereti", au motivat acestia.

Dar bămveurile de sute de mii de parai cu care vă dați voi nu sunt SATANICE, stimați POPI?

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina