Decanul care a hărţuit sexual o agentă DGA deghizată în studentă: 2 ani cu executare. „Ce m-aş urca pe tine ca pe scara de incendiu...”

Decanul care a hărţuit sexual o agentă DGA deghizată în studentă: 2 ani cu executare. „Ce m-aş urca pe tine ca pe scara de incendiu...”

 Tribunalul Caraş-Severin a dat primele sentinţe în cazul corupţiei de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, dosar în care patru foşti profesori au fost trimişi în judecată pentru că ar fi luat mită sau ar fi cerut favoruri sexuale de la studenţi pentru promovarea unor examene. Sentinţa judecătorilor poate fi atacată cu apel, relatează Adevărul.ro.

 Cei implicaţi în acest caz au recunoscut acuzaţiile şi au cerut judecarea în procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. Cazul este cunoscut după ce fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul Universitatea „Eftimie Murgu”, Reşiţa, Ion Florin Franţ (35 de ani), acuzat că a cerut unei studente – ofiţer sub acoperire al Direcţiei Generale Anticorupţie - favoruri sexuale, în schimbul promovării unor examene. Ancheta în acest caz a fost coordonată de procurorul Denisa Cristodor de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) din Parchetul General.

Condamnările date de Tribunalul Caraş- Severin

Florin Ionel Franţ: 2 ani de închisoare şi mai multe interedicţii pentru o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei - dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de cadru didactic pe o perioadă de 5 ani.

Fost conferenţiar universitar, Irina Oriol: 3 ani şi 10 luni închisoare ani de închisoare şi mai multe interedicţii pentru o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei - dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de cadru didactic pe o perioadă de 5 ani.

Fost asistent universitar, Ruxana Mariana Lavinia Ghiţă: 3 ani şi 2 luni închisoare ani de închisoare şi mai multe interedicţii pentru o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei - dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de cadru didactic pe o perioadă de 5 ani.

Fost lector universitar, Mihai Vişan: 2 ani şi 6 luni cu suspendare, pe o perioadă de încercare de 3 ani. Instanţa a impus obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de serviciul de Probaţiune Caraş –Severin sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Judecătorii l-au obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Bocşa sau Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin pe o perioadă de 90 de zile.

Studentul Alexe Ilici: 2 ani de închisoare cu supendare, pe o perioadă de încercare de 3 ani. Instanţa a impus obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de serviciul de Probaţiune Caraş –Severin sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Judecătorii l-au obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Coronini sau Primăria Oraşului Moldova Nouă pe o perioadă de 60 de zile.

Judecătorii au decis confiscarea banilor şi obiectelor date ca mită. De la Oriol: suma de 1.800 de lei, suma de 310 lei, reprezentând contravaloare parfum şi 400 de euro. De la GHiţă: suma de 210 lei, reprezentând contravaloare parfum şi 950 de euro. De la Vişan: suma de 300 euro. Decizia poate fi atacată cu apel.

Cerc foarte strâns de relaţionări

Potrivit rechizitoriului, Franţ, Oriol, Ruxana Ghiţă şi Vişan au sprijinit promovarea unor studenţi la materiile la care ei sau alţi dascăli erau titulari, existând situaţii în care lucrările de an erau aduse deja făcute de studenţi sau erau date în biroul de lucru al profesorului, într-un cadru privat, fiindu- le permis studenţilor favorizaţi să copieze. Procuroarea Denisa Cristodor (SUPC) - cea care a coordonat ancheta în acest caz - arată că „studenţii favorizaţi fac parte dintr-un cerc foarte strâns de relaţionări, care le asigură o eventuală protecţie”.

Universitatea beizadelelor

„Dintre studenţii favorizaţi în promovarea cu «regim preferenţial al examenelor» - când pot aceştia să vină la examene şi în cadru privat cu punerea la dispoziţie a unor materiale din care să copieze -, făcând parte cadre MAI (poliţişti şi pompieri cu funcţii de conducere), fiii/ rudele unor şefi din cadrul IPJ Caraş Severin, oameni de afaceri sau fiii acestora, fii de demnitari, persoane care să le asigure protecţia juridică”, susţine procuroarea de caz.

„Tu ai chiloţii?”

Cel mai interesant caz este cel al fostului decan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale. Pus în faţa probelor, Franţ a ţinut să precizeze că nu i-ar fi condiţionat studentei intervenţia pe lângă cadrele didactice pentru promovarea examenelor. „Nu am condiţionat petrecerea nopţii respective, de promovabilitatea examenelor”, a explicat profesorul.

Din procesul verbal de redare în mediul ambiental a discuţiilor purtate la data de 27 februarie 2015 între studenta-poliţistă şi Franţ Florin Ionel reies următoarele:

Florin Franţ: Să nu faci cum face Sharon Stone că...mă omori... cu picioarele… Studenta-poliţistă: Nu că Sharon Stone avea ceva în minus, eu am...în plus!

Florin Franţ: Tu ai chiloţii?

Studenta-poliţistă: Da, acuma...

Florin Franţ: Da, dar la cât sunt de minusculi, nu......

Studenta-poliţistă: Ţi-ai dat tu seama de asta?

Florin Franţ: Îhm! …………………………..

Studenta-poliţistă: Oricum, trebuie să recunosc că ... surprinzător... adică dacă la restu....a fost aşa cât de cât ok...aşa...am simţit că ai intervenit la PINTEALĂ acolo...

Florin Franţ: La restu n-ai simţit?

Studenta-poliţistă: Hm, ba da şi acolo...dar...nu, la PINTEALĂ am văzut că...ştiu că nu făcusem decât unu şi mi-a dat...8.

Florin Franţ: Simţeai şi la ălalalt...dacă veneai...

Studenta-poliţistă: Păi ai zis să nu vin că...

Promisiunile

Florin Franţ i-a promis „studentei” că, dacă face amor cu el, va promova toate examenele: „Deci toate examenele şi le iei indiferent când, iarnă, vară sau toamnă, fiind prezentă, sută la sută”.

Profesorul universitar făcuse o adevărată pasiune, potrivit interceptărilor: „Din picioare mă bagi în boală. Fiţ-ar curu’ să-ţi fie”, „Când te-ai dat jos din maşină, mi-ai băgat curu’ ăla în nas, cu chiloţii tăi, bikinii ăia băgaţi în cur”, „Ce m-aş urca pe tine ca pe scara de incendiu...”, „Un sărut tre’ să-mi dai, mort-copt, un sărut tre’ să-mi dai! Dă-mi un sărut!”, „Ok, nu mă laşi să te sărut, dar lasă-mă să te mângâi, nu mai tot… nu-mi tot lua mâinile, ce-ai? De ce eşti stresată?”, „Mă omori cu zile, înţelege-mă! N-am dormit toată noaptea, de-abia am aşteptat să vii! Şi tu nu mă laşi să te ating, eşti nebună?!”, sau „Olteancă fierbinte! Ce te-aş săruta! Ah”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați