Deputata PSD Sonia Maria Drăghici, trimisă în judecată pentru conflict de interese

Deputata PSD Sonia Maria Drăghici, trimisă în judecată pentru conflict de interese

Deputata PSD Sonia Maria Drăghici, trimisă în judecată pentru conflict de interese

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a deputatei Sonia-Maria Drăghici, dosarul urmând să se judece la instanţa supremă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Sonia Maria Drăghici a propus angajarea fiului său pe un post de expert în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acestuia, pe o perioadă determinată, din septembrie 2009 până la sfârşitul anului 2012. În baza acestui contract, fiul deputatului ar fi obţinut venituri de 48.575 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început cercetările în acest dosar ca urmare a sesizării făcute de Agenţia Naţională de Integritate, în septembrie 2011. ANI arăta în sesizare că deputatul Sonia Maria Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Doru Vladimir Drăghici, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală 5 Bihor.

Sonia Maria Drăghici este deputat PSD din 2008, în decembrie 2012 aceasta câştigând al doilea mandat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”