Deputatul Adrian Merka a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul Adrian Merka a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul Adrian Merka a propus angajarea, în cadrul biroului său parlamentar, a părinţilor săi şi a avizat contractele individuale de muncă ale acestora pe o perioadă determinată, în baza cărora aceştia au obţinut în total 39.180 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Dosarul a fost trimis de inspectorii ANI pentru a fi soluţionat de magistraţii Curţii Supreme.

În noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului instanţei supreme să facă verificări în cazul deputatului Adrian Merka, pentru conflict de interese, întrucât în perioada 15 decembrie 2008 - 17 octombrie 2011, şi-a angajat părinţii în funcţia de şef cabinet în cadrul biroului său parlamentar.ANI preciza că în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu Camera Deputaţilor de către părinţii deputatului Merka, mama acestuia a realizat venituri nete în sumă totală de 28.245 de lei, iar tatăl său a avut venituri nete de 4.533 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Parchetului General să îi cerceteze pe deputaţii Niculae Mircovici, Adrian Merka, Mircea Grosaru şi pe fostul deputat Luminiţa Iordache pentru conflict de interese. Aceştia sunt acuzaţi că şi-ar fi angajat membri ai familiilor la birourile lor parlamentare, în mandatul 2008-2012.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane