Deputatul Adrian Merka a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul Adrian Merka a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul Adrian Merka a propus angajarea, în cadrul biroului său parlamentar, a părinţilor săi şi a avizat contractele individuale de muncă ale acestora pe o perioadă determinată, în baza cărora aceştia au obţinut în total 39.180 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Dosarul a fost trimis de inspectorii ANI pentru a fi soluţionat de magistraţii Curţii Supreme.

În noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului instanţei supreme să facă verificări în cazul deputatului Adrian Merka, pentru conflict de interese, întrucât în perioada 15 decembrie 2008 - 17 octombrie 2011, şi-a angajat părinţii în funcţia de şef cabinet în cadrul biroului său parlamentar.ANI preciza că în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu Camera Deputaţilor de către părinţii deputatului Merka, mama acestuia a realizat venituri nete în sumă totală de 28.245 de lei, iar tatăl său a avut venituri nete de 4.533 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Parchetului General să îi cerceteze pe deputaţii Niculae Mircovici, Adrian Merka, Mircea Grosaru şi pe fostul deputat Luminiţa Iordache pentru conflict de interese. Aceştia sunt acuzaţi că şi-ar fi angajat membri ai familiilor la birourile lor parlamentare, în mandatul 2008-2012.


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Foarte interesante amănunte...

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Așa o fi?

5 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“