DEZVĂLUIRE/Coloana lui Oprea din seara accidentului s-a format la ANM (fostul INMH)

DEZVĂLUIRE/Coloana lui Oprea din seara accidentului s-a format la ANM (fostul INMH)

Coloana în care a murit săptămâna trecută motociclistul Bogdan Gigină s-a format în fața sediului Administrației Naționale de Meteorologie, fostul INMH, au confirmat, pentru EurActiv.ro, surse din Ministerul Afacerilor Interne. 

Informații detaliate despre traseul coloanei oficiale în care a murit motociclistul Gigină, cerute instituțional de procurori, au fost comunicate de minister abia luni, 26 octombrie, la șase zile după accident.

Coloana s-ar fi format la fostul Institut Național de Meteorologie și Hidrologie, actuala Administrație Națională de Meteorologie, după care a parcurs traseul menționat de Poliția Capitalei într-un comunicat: P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă. Sursele citate nu au dezvăluit care era reperul pentru punctul terminus al traseului.

Ministrul Oprea locuiește la mai puțin de un kilometru de groapa în care a căzut Bogdan Gigină, la intrarea în cartierul Cotroceni.  

Procurorii așteaptă în continuare actele din care să rezulte modul de constituire a coloanei oficiale, dar și înregistrările discuțiilor de pe stațiile emisie-recepție ale polițiștilor și înregistrări de pe camerele video de pe traseu. 

Procurorilor nu li s-a transmis nici registrul cu evidența coloanelor oficiale.

Acestea sunt, potrivit unor surse judiciare consultate de EurActiv.ro, informații esențiale pentru continuarea anchetei în care se investighează moartea polițistului Bogdan Cosmin Gigină, cel care deschidea drumul coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea.

Ce căuta Oprea la INMH?

Este neclar ce treburi importante a avut Gabriel Oprea la INMH, dar în zonă se mai află sediul Jandarmeriei Române, unul din magazinele Metro, precum și complexul Stejarii, aparținând „Țiriac Imobiliare”, un proiect cu locuințe și servicii de lux.

”Dacă ar fi fost la Jandarmerie sau la sediul SRI de-acolo, nu e clar de ce nu a cerut să-l ia coloana de-acolo. Încă avem și noi destule semne de întrebare”, a declarat, pentru EurActiv,ro, o sursă din Ministerul Afacerilor Interne. 

Conform unor documente transmise procurorilor, în autoturism se mai aflau, alături de vicepremier, șoferul său și un aghiotant.

Surse judiciare susțin că parchetul a primit doar o parte din înregistrările video stradale de pe traseul lui Gabriel Oprea și a coloanei sale oficiale. Procurorii nu au intrat încă în posesia imaginilor din zona accidentului în care și-a pierdut viața Bogdan Gigină.

Nici firma care efectua lucrările pe strada Știrbei Vodă nu a trimis toate documentele legate de șantier: contractul în baza căruia presta servicii, organizarea de șantier, semnalizarea șantierului, termenul de finalizare al lucrărilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro