DEZVĂLUIRE/Moment ȘOCANT în BIROUL lui Iohannis: Copiii m-au rugat să le aduc un SELFIE cu dumneavoastră!

DEZVĂLUIRE/Moment ȘOCANT în BIROUL lui Iohannis: Copiii m-au rugat să le aduc un SELFIE cu dumneavoastră!

Președintele Klaus Iohannis a avut parte de un moment șocant în biroul său de la Palatul Cotroceni. Și probabil că acest incident va cântări în decizia pe care o va lua în legătură cu acest personaj.

Acum trei zile, președintele, după ce a cerut de la CSM înregistrarea audierii candidatului la funcția de șef DIICOT și le-a și ascultat cu atenție, l-a invitat la o discuție și pe împricinat, pe procurorul Daniel Horodniceanu.

Discuția, lejeră și în termeni plini de amabilitate, n-a durat foarte mult. Numai că, după ce cei doi și-au dat mâna și Horodniceanu a dat să plece, procurorul s-a oprit, s-a întors din drum ca și cum ar fi uitat ceva și i-a spus președintelui că are și el o rugăminte, dacă nu cere prea mult: Domnule președinte, copiii mei m-au rugat să le aduc un SELFIE cu dumneavoastră, dacă nu vă supărați!

Iohannis a rămas mut. Fără să i se miște ceva pe față i-a spus calm lui Horodniceanu: Domnule procuror, această discuție a avut loc într-un cadru instituțional. Vă rog!

Iar Horodniceanu a ieșit din birou transpirat.

Vai de mama noastră!

O decizie referitoare la numirea procurorului Horodniceanu la sefia DIICOT este asteptata saptamana viitoare.

Intalnirea procurorului Daniel Horodniceanu cu presedintele Klaus Iohannis a avut loc pe fondul degradarii relatiilor dintre seful statului si premierul Victor Ponta. Presedintele Iohannis a cerut luni, 11 mai, stenograma interviului dat de Horodniceanu in fata sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. In urma interviului, procurorul iesean a primit aviz favorabil, cu 5 voturi pentru si 2 impotriva.

Reamintim ca in timpul interviul de saptamana trecuta, unul din membri CSM, Oana Haineala, l-a acuzat pe Horodniceanu de autoplagiat, aratand ca acesta a folosit in prezentarea din fata CSM argumente din lucrari mai vechi ale sale fara sa le atribuie. Replica lui Horodniceanu a fost "Pe mine insumi?".

Avizul CSM este insa consultativ, decizia finala de numire in functie revine sefului statului. Klaus Iohannis a declarat miercuri ca va lua o decizie saptamana viitoare, precizand ca este multumit de materialul ce i s-a pus la dispozitie de catre Consiliul Suprem al Magistraturii. Iohannis a cerut de la CSM si "documentele care au fost avute în vedere" atunci cand CSM a dat aviz pozitiv pentru Horodniceanu.

Pe 9 aprilie, ministrul Justitiei a anuntat ca l-a propus pe Daniel-Constantin Horodniceanu, sef DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi, pentru functia de procuror sef al DIICOT.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”