DNA/LOTUL Ghiță și FIRMELE pe care s-a pus SECHESTRU

DNA/LOTUL Ghiță și FIRMELE pe care s-a pus SECHESTRU

Urmarirea penala a lui Sebastian Ghita a fost extinsa pentru noi fapte de trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014. Potrivit DNA Ploiesti, Sebastian Ghita, prin intermediul a nu mai putin de 54 de firme pe care le controleaza direct sau prin interpusi ar fi "spalat" banii europeni si de la buget pe care i-ar fi primit drept comisoane pentru sprijinul acordat unor firme sa castige contracte pe bani publici.

Odata cu extinderea urmarii penale si dispunerea unor noi masuri si interdictii in cazul lui Sebastian Ghita, procurorii DNA au instituit si un sechestru pe pe sumele existente si pe cele ce urmeaza a fi incasate in conturile unor firme controlate de Ghita.

Sechestrul dispus de DNA se aplica "pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, cu exceptia fondurilor alocate platii salariilor angajatilor si celor destinate achitarii datoriilor catre bugetele publice".

Firmele controlate de Sebastian Ghiță pe care procurorii DNA au instituit sechestru -totul ”până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepția fondurilor alocate plății salariilor angajaților și a celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice”:

S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A. –
S.C. ASESOFT COM S.R.L.
S.C. ASESOFT DISTRIBUTION S.A.
S.C. ASESOFT NET S.R.L. (actual S.C. SHOPMANIA NET S.R.L.)
S.C. ASESOFT SMART S.R.L. –
S.C. ASESOFT SERVICES S.R.L.  –
S.C. ASESOFT TECHNOLOGIES S.R.L.
S.C. ASESOFT WEB S.R.L. –
S.C. ASESOFT WORLD WIDE S.R.L.
ASOCIAŢIA SPORTIVĂ BASKET CLUB ASESOFT
ASOCIAŢIA SPORTIVĂ BASCHET CLUB PLOIEŞTI;
S.C. ACCESS NET INTERNAŢIONAL S.R.L. –
S.C. ALFA TRADE S.R.L. –
S.C. ALPEDOR S.R.L. –
S.C. A&S WORLD TRAVEL S.R.L. –
S.C. CONECO SERV S.R.L. –
S.C. DNS BIROTICA S.R.L.
S.C. DOMENIILE VITICOLE S.R.L.
S.C. EDEL WEISS S.A. –
S.C. FEDERAL MEDIA PARTENER S.R.L.
S.C. FOTO TEHNOLOGIES S.R.L.
S.C. GLAR CONSTRUCT S.R.L.
S.C. IDILIS S.R.L.
S.C. INFRATEL NET S.R.L.
S.C. IT INFOCONS SERVICES S.R.L.
S.C. MASTER SOFTWARE INFO S.R.L.
S.C. MEDIA FANTASYSOLUTION S.R.L.
S.C. MEDIATA CONSULTING S.R.L.
S.C. MERCONSULT TEAM S.R.L.
S.C. MUNTENIA FURNIZARE S.R.L.
S.C. NETWORK ONE DISTRIBUTION S.R.L.
S.C. NXTEL SOLUTIONS S.R.L.
S.C. PLOIEŞTI IMPORT EXPORT S.R.L.
S.C. PODGORIILE TOHANI S.R.L.
S.C. Q NET INTERNAŢIONAL S.R.L.
S.C. RIDZONE COMPUTERS S.R.L.
S.C. ROTHERFIELD PROPERTIES ROMANIA S.R.L.
S.C. RTV SATELLITE NET S.R.L.
S.C. SENIOR CONSULTING GROUP S.R.L.
S.C. SPORT ARENA S.R.L.
S.C. STAR SOFT S.R.L.
S.C. STUDIO HARRY S.R.L.
S.C. SUNGARD SYSTEMS S.R.L. (fostă SOFTBIT SERVICES S.R.L.) –
S.C. SUNSMART INTEGRARE IT S.R.L.
S.C. TEAMNET INTERNAŢIONAL S.A.
S.C. TOHANI S.A.
S.C. TVMP S.R.L. ;
S.C. VIEWPEDIA SOFT S.R.L.
S.C. XOR IT SYSTEMS S.R.L. (S.C. EXPERT ONE RESEARCH S.R.L.)
S.C. 2 K TELECOM S.R.L.
S.C. 360 REVOLUTION S.R.L.

****** 

Luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute, sumelor existente în conturile bancare, precum şi poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparţinând următoarelor 24 persoane fizice:

ANASTASESCU CRISTIAN –
ANGHEL GABRIEL-MARIAN –BUDULUŞ DANIEL IULIAN –CHIRILĂ SORIN-ADRIAN –
CHIRILĂ RĂZVAN IONUŢ –DIMULESCU MARIANA MERI –GHIŢĂ ALEXANDRU –GHIŢĂ MARIA –GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN –IACOBESCU ALEXANDRU –IACOBESCU VLAD DUMITRU –IORDĂCHESCU ALINA DANIELA –IORDĂCHESCU IONUŢ-ALEXANDRU –NEACŞU VALENTIN –NEDELCU RADU BOGDAN –NIŢU VALENTIN GABRIEL –PADIU BOGDAN –SĂNDULESCU CRISTIAN –STAN ADINA LILIANA
STAN GEORGE MIHAIL –STAN MARIUS LAURENŢIU –STANCIU IULIAN GABRIEL –TRAŞCU ION OVIDIU –VĂLEANU OVIDIU ROMULUS –până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepția a 2/3 din drepturile primite cu titlu de salariu.

DNA: Ghita controleaza direct sau prin interpusi 54 de firme. Cum ar fi spalat banii

Procurorii arata ca, Sebastian Ghita, desi a renuntat direct la actiunile pe care le avea in diversele sale firme inca din 2012 cand a devenit deputat, acesta controleaza inca, direct sau indirect (prin interpusi - 23 persoane fizice) 54 de firme.

"Sistemul format din mai multe societati comerciale, intre care sunt tranzactionate sume importante de bani, creat si controlat de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, are ca scop disimularea originii ilicite sau a adevaratei naturi (spalarea) a banilor (comisioanelor) proveniti din comiterea infractiunilor de trafic de influenta si a celor proveniti din fonduri publice. Acestia din urma, desi aparent sunt obtinuti in mod legal in baza unor contracte castigate in urma derularii unor proceduri de achizitie publica, dobandesc un caracter ilicit prin efectuarea de transferuri bancare care nu au la baza justificari legale, constituind, in acest context, in totalitatea lor, obiect al infractiunii de spalare de bani", sustin procurorii anticoruptie.

"Controland in fapt tot acest sistem financiar, prin persoane juridice si fizice interpuse, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian raspunde personal in calitate de autor (administrator de fapt) pentru consecintele produse constand in disimularea naturii si provenientei sumelor de bani introduse in circuitul financiar aratat si pentru sumele reprezentand impozit pe profit si T.V.A. sustras de la plata catre stat", mai sustin procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, o parte din sumele de bani obtinute ilicit "au fost folosite de catre Ghita Sebastian Aurelian, la momente diferite, pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice".



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /