Dragă Dacian Cioloș, măi sălăjeanule!

Dragă Dacian Cioloș, măi sălăjeanule!

Nu pot să nu remarc obstinația lui Dacian Cioloș de a păstra în viitorul Guvern, pretins curat, cerut de oamenii din piață, trei personaje cât se poate de ciudate și vopsite politic. Unul este acest individ pe nume Sorin Cîmpeanu, omul lui Dan Voiculescu, lider al PC (chiar dacă acum acest deontolog se face că nu-i miroase gura a Antena 3). Cîmpeanu este cel care închide ochii în fața mafiei manualelor din sistemul de educație. Nu o să încetez să spun și să strig public acest fapt. Șocant este că politrucul Cîmpeanu este pregătit pentru un post de vicepremier. Gabi Oprea, în micimea lui, se prefăcea măcar că are treaba cu interesul național. Nu e clar ce treaba are sau ce știe, de fapt, viitorul vicepremier Cîmpeanu.

Al doilea este Marius Nica, țucălarul Rovanei Plumb, pesedist vopsit și el în tehnocrat. Acesta va fi păstrat în Guvern la Fonduri Europene. Este o bătaie de joc: este suficient să te uiți pe CV-ul lui ca să înțelegi că omul nu are treabă cu programele europene. Marius Nica este ofițer de informații. Da, ați auzit bine! Nu o să adaug în continuare ce bârfe circulă despre acest june, că ar trebui să pun bulina de 18+. Sunt sigur că doamna Rovana Plumb le cunoaște în deplină intimitate…

Al treilea este Bogdan Aurescu, de la Externe. Acesta va fi păstrat, zic sursele, la fel, în Guvern. Păi, tovarășe Cioloș, măi, sălăjeanule din Pericei (îți spune asta un bistrițean, adică subsemnatul), NU vrei ca politica externă a României să fie făcută în continuare de o emanație a lui Adrian Năstase. Pentru că Aurescu asta este! Își ia notițele zilnic de pe buzele condamnatului penal Năstase. Hai, au trecut 25 de ani, e timpul să scăpăm naibii de direcția de informații externe a Securității.

În final, o concluzie amară: Dacian Cioloș parcă vrea cu tot dinadinsul să eșueze. Dacian, măi sălăjeanule serios și competent (asta chiar nu e o ironie), spune-le serviciilor de informații – SRI, SIE, de la Armată, că NU le pui oamenii în Guvern. Și cu asta basta! Nu au ce să-ți facă! Dacă nu reușești, te poți întoarce la Bruxelles cu fruntea sus. Măcar îți păstrezi onoarea și convingerea că ai încercat cinstit – atenție, în mod cinstit – să schimbi țara. Scopul nu scuză mijloacele de data asta, dragă Dacian Cioloș!!!

Silviu Mănăstire



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…