Dragnea i-ar fi cerut DEMISIA lui Ponta până JOI/Surse PSD

Dragnea i-ar fi cerut DEMISIA lui Ponta până JOI/Surse PSD

Liviu Dragnea i-ar fi cerut lui Ponta să-și prezinte demisia până joi, spun surse din PSD. În caz contrar, PSD va anunța că îi retrage sprijinul politic.

Primele zvonuri în legătură cu ruptura totală dintre cei doi au apărut încă de la sfârșitul săptămânii trecute, când Dragnea i-a interzis lui Ponta să se ducă la tabăra de vară a Tineretului PSD de la Sulina, fapt fără precedent în istoria PSD.

În urmă cu două ore, la sediul PSD a avut loc o întâlnire între Dragnea și Ponta, cu câteva minute înainte de ședința Coaliției. Sursele noastre spun că Dragnea a venit foarte nervos la ședință și a cerut ca toate discuțiile să fie amânate până joi. 

Liviu Dragnea a fost singurul lider care a ieșit la declarații după ședința Coaliției. Și a spus că se anulează sesiunile extraordinare pe Codul Fiscal. La ședința Coaliției au participat, alături de Dragnea, Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin

In urma acestei intalniri, Liviu Dragnea a invitat partidele de opozitie la o intalnire cu liderii coalitiei de guvernare, pentru a se ajunge la un acord asupra Codului Fiscal.

"O zi posibila ar fi joi", a spus Dragnea, la sediul PSD. In cadrul acestei intalniri cu opozitia ar urma ca, "pe baza discutiilor tehnice, sa se ia decizia politica" care sa fie aprobata de Parlament in sesiunea normala de toamna.

Declaratia sa vine in momentul in care Parlamentul s-a reunit in sesiune extraordinara pentru a dezbate cererea de reexaminare a Codului Fiscal formulata de presedintele Klaus Iohannis.

"Nu mai putem vorbi de sesiune extraordinara (...) E mult mai important sa masuram de doua ori si sa taiem o singura data", a precizat Dragnea, care a adaugat ca spera ca puterea si opozitia sa ajunga la un "punct de vedere comun" in privinta Codului Fiscal.

Intrebat de ce s-a ajuns la aceasta amanare, Liviu Dragnea a afirmat ca "e nevoie de mai multe analize" iar "faptul ca se intarzie cu cateva zile nu e important".

Chestionat daca vor fi discutii si cu presedintele Iohannis, presedintele PSD a raspuns"Daca va dori, sigur".

Acesta a mentionat ca declaratia sa trebuie privita ca o "invitatie publica" adresata opozitiei pentru discutii pe tema Codului Fiscal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”