Drumul GREU al Simonei Halep spre un titlu la US Open. Adversare POSIBILE

Drumul GREU al Simonei Halep spre un titlu la US Open. Adversare POSIBILE

Simona Halep, a doua favorită a turneului US Open, are parte de un traseu aparent ușor la US Open, după ce mai multe favorite au fost eliminate sau au abandonat. Cu toate acestea pe jumătatea sa de tablou se află câteva jucătoare care pot pune probleme, în ciuda locului ocupat în clasament.

Halep a obținut o calificare fulgerătoare în turul al doilea, după ce adversara sa, Marina Erakovici (99 WTA) i-a rezistat doar 47 de minute, abandonând la scorul de 6-2, 3-0 pentru româncă.

Cele mai dificile posibile adversare ale Simonei din drumul spre un titlu la US Open 2015:

Turul al doilea - Katerina Bondarenko (104 WTA, 29 ani, Ucraina, venită din calificări). Halep și-a aflat deja adversara din turul secund, urmând să evolueze cu Bondarenko, joi, în prima lor întâlnire din carieră. Cu toate că nu reprezintă un nume greu în WTA, ea a eliminat-o pe una dintre cele mai în formă tinere jucătoare rusoaice, Iulia Putințeva în doar 59 de minute. La București a pierdut în primul tur, însă Bondarenko a obținut câteva victorii importante în alte turnee din acest an, precum cea la Venus Williams (Istanbul). 

Turul al treilea - Kurumi Nara (82 WTA, 23 ani, Japonia). Nipona, având doar 1,58 m înălțime, este una dintre cele mai înșelătoare sportive pe care le va putea întâlni Halep. Românca a mai întâlnit-o o dată, atunci când a eliminat-o de la Indian Wells 2014 (6-2, 6-2). Nara a avut rezultate mai bune în acest an tot pe hard, însă cel mai bun sezon al său a fost cel de anul trecut când a urcat până pe locul 32. Japoneza poate juca la un nivel mult peste locul ocupat în clasament, iar o eliminare a sa înaintea turului al treilea, când ar putea-o întâlni pe Halep, ar fi o surpriză.

Optimi - Sabine Lisicki (24 WTA, 26 ani în septembrie, Germania). Sportiva germană este condusă cu 3-1 în meciurile directe cu românca. Totuși acest lucru nu o face să fie mai puțin periculoasă pentru Halep, în 2013 ea ajungând pe locul 12 WTA și disputând prima sa finală de grand slam (Wimbledon). Lipsa sa de consecvență a făcut ca în zilele sale bune din 2015 să elimine, pe hard-ul american, jucătoare ca Venus Williams, dar totodată să piardă la sportive din afara top 100, ca Date-Krumm. A doua cea mai dificilă posibilă adversară din această rundă este Camila Giorgi (36 WTA), care o întâlnește pe Lisicki în runda a doua.

Sferturi - Angelique Kerber (11 WTA, 27 ani, Germania). Tot o nemțoaica i-ar putea pune probleme Simonei Halep și în sferturi. Kerber este fără îndoială cea mai titrată jucătoare care i-ar putea ieși în cale Simonei până în semifinale. Cu 4 titluri câștigate în 2015, dintre care unul la Stanford (hard, SUA), Kerber se află din nou în ascensiune, după ieșise din top 15 în prima parte a anului. Halep conduce cu 3-0 în meciurile directe, ultimul având loc la Toronto. Totuși sportiva din Germania a reputate multe victorii la jucătoare din top 5, fiind una dintre cele mai dificile adversare ale Mariei Șarapova, după ce a învins-o pe rusoaică în ultimele două întâlniri. O altă jucătoare incomodă pentru Halep ar putea fi fostul lider mondial Victoria Azarenka, în prezent pe locul 20.

Semifinale - Petra Kvitova (4 WTA, 25 ani, Cehia)/Caroline Wozniacki (5 WTA, 25 ani, Danemarca). Kvitova este cel mai greu nume pe care Halep îl poate întâlni până în finală. Românca are 2-0 în meciurile directe cu aceasta, însă în 2015 nu au mai disputat niciun meci, astfel că un eventual duel ar putea fi unul cu multe ostilități, iar cele două își vor atinge greu nivelul maxim. Cu 3 titluri în acest an, cehoaica rămâne una dintre principalele rivale ale româncei din circuit. Poate la fel de dificilă va fi Wozniacki, în cazul unui duel direct, mai ales că Simona a pierdut ultimul duel cu daneza, de la Stuttgart, acolo unde adversara sa a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din cariera sa. În continuare cu evoluții oscilante pentru un fost lider mondial, Wozniacki are un atu în lupta cu Halep, spre deosebire de Kvitova: cele două meciuri directe din 2015 cu românca.

Finala - Serena Williams (1 WTA, 34 ani în septembrie, SUA). Coșmarul oricărei jucătoare din circuit, Serena Williams, este marea favorită a turneului, iar americanca își dorește ca în 2015 să realizeze Marele Șlem, după ce a cucerit primele trei grand slam-uri ale anului. Simona este condusă cu 6-1 în duelurile directe, însă la Miami și Cincinatti (hard, SUA) nu a cedat înainte de a-i pune mari probleme liderului mondial. După abandonul Mariei Șarapova, Halep a rămas principala amenințare pentru Williams la câștigarea US Open.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa