E oficial: România are un DOBITOC în FRUNTEA SRI

E oficial: România are un DOBITOC în FRUNTEA SRI

Eduard Hellvig a fost votat cu doar 15 voturi contra şi 498 pentru în funcţia de director al principalului serviciu român de informaţii, SRI.

Birourile Permanente ale Camerelor au decis, miercurea trecuta, la propunerea PSD, ca sedinta de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI sa aiba loc luni, incepand cu ora 16.00.

Comisia de control al activitatii SRI avizase favorabil, cu o zi inainte, nominalizarea lui Hellvig la sefia Serviciului, la propunerea presedintelui Klaus Iohannis, fiind inregistrate 7 voturi "pentru" si unul "impotriva".

Eduard Hellvig a declarat, după ce a primit avizul Comisiei SRI de a ocupa funcţia de director al serviciului, că soţia sa nu este "foarte încântată" de schimbarea financiară presupusă de trecererea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI, el arătând că a "avut discuţii acasă", transmite Mediafax.
"E o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată", a spus Hellvig, răspunzând unei întrebări referitoare la trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI.
El a arătat că viitorul statut de şef al SRI reprezintă o schimbare "fundamentală" a viitorului său şi a familiei sale, fapt la care a reflectat înainte de a accepta propunerea pe care i-a făcut-o preşedintele Klaus Iohannis.

A doua zi dupa ce a fost propus de presedintele Klaus Iohannis, Eduard Hellvig a primit sustinerea publica a UNPR pentru sefia SRI. In schimb, PSD a discutat in BPN despre sustinerea lui Hellvig, stabilind ca parlamentarii social-democrati vot vota favorabil, dar apreciind ca este necesara o discutie publica despre modul in care functiile din institutiile importante sunt preluate de putere.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...