EA l-a ÎNGROPAT!

EA l-a ÎNGROPAT!

Unul dintre cei mai longevivi primari din România, Gheorghe Nichita (59 de ani), a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore El este acuzat că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști locali să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane. Una din persoanele denunțătoare ar fi chiar amanta sa, Adina Samson, șefa Serviciului Managementului Calității din cadrul Primăriei Iași.

În vârstă de 33 ani, Adina Samson a absolvit Facultatea de Administraţie Publică la Universitatea „Al.I.Cuza” în 2005, studii pe care le-a continuat cu un master în aceeaşi specializare realizat în perioada 2008 – 2010. Prezenţă discretă la nivelul municipalităţii, Samson a ajuns la municipalitate direct de la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, o dată cu Adriana Spătaru, fostă şefă de cabinet al edilului şef cu care Samson se afla în relaţii bune la vremea respectivă, dar care, ulterior, potrivit apropiaţilor, s-au răcit.
După ce a lucrat în mai multe birouri de-a lungul timpului, inclusiv la cel de Relaţii Internaţionale, în perioada martie 2013 – iunie 2014, Adina Samson a devenit inspector de specialitate la Primărie, lucru care i-a permis să se mute într-un birou alăturat celui pe care îl deţine Nichita, ambele spaţii fiind percheziţionate ieri de DNA.

Dosarul în care primarul Gheorghe Nichita a fost reţinut de DNA ar fi pornit după ce iubita sa, Adina Samson, l-ar fi denunţat pe edil ca urmare a supravegherii pe care Nichita a comandat-o asupra sa. Astfel, ceea ce parea a fi o supraveghere politica sau dictata de alte interese se transforma intr-o poveste de alcoov.

Principalele atribuţii ale acesteia erau de a redacta adrese şi referate de specialitate şi organizarea de evenimente desfăşurate de municipalitate sau parteneri: dezbateri, conferinţe sau simpozioane. O altă atribuţie era de actualizare a bazei de date a instituţiei, cu datele de contact ale instituţiilor şi persoanelor publice din administraţia publică, locală şi centrală, mediul universitar, cultural şi economic.
De asemenea, Adina Samson era responsabilă cu elaborarea de materiale informative şi întocmirea de sinteze a raportului anual al primarului Gheorghe Nichita. O componentă a activităţii ei consta şi în „gestionarea de apeluri şi rezolvarea urgentă a problemelor cetăţenilor cu sprijinul celorlalte departamente ale instituţiei”, după cum ea însăşi a afirmat într-un CV consultat de „Ziarul de Iaşi”.

În iunie 2014 este promovată şefă de serviciu

Adina Samson a fost promovată în funcţia de şefă la Serviciul Managementul Calităţii şi Control Intern Managerial în luna iunie 2014. Noua funcţie i-a adus o relaţie directă cu primarul Gheorghe Nichita, în sensul că aceasta, prin fişa postului, trebuia să-i raporteze edilului şef „stadiul implementării, funcţionării şi eficienţa sistemului de management al calităţii şi a sistemului de control intern şi managerial al Primăriei şi al unităţilor subordonate”. Samson este responsabilă şi cu menţinerea comunicării între Primărie şi entităţile din subordine. După momentul în care a fost promovată, la nivelul municipalităţii, au început să existe zvonuri conform cărora între Samson şi Nichita ar exista o relaţie care depăşeşte barierele profesionale. „Nu s-au afişat niciodată împreună, nici la petreceri, nici la evenimente, dar aveau o relaţie foarte apropiată”, au declarat surse din Primărie.

 Potrivit procurorilor DNA, în perioada ianuarie-aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, abuzând de funcţia deţinută, respectiv primar al Municipiului Iaşi, în mod repetat, i-a determinat pe inculpații Hliboceanu Liviu Mihai și Avîrvarei Ștefan, funcţionari publici în cadrul Poliției Locale Iași, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea, să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obținute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...