EXCLUSIV/Simple POTRIVIRI, domnule Iohannis?

EXCLUSIV/Simple POTRIVIRI, domnule Iohannis?

Fapt. Primul interviu acordat de noul președinte al României, Klaus Iohannis, la foarte, foarte scurt timp după preluare mandatului, a fost acordat postului Realitatea TV, cu Rareș Bogdan în prim plan. Interviul a fost realizat la Cotroceni, pe 22 ianuarie 2015.

Rareș Bogdan, personajul pe care românii îl văzuseră, cu doar câteva luni în urmă, bântuind prin Parlament și așteptând să fie votat, la propunerea lui Crin Antonescu, președinte-director general al TVR.

Lumea a uitat, sub impresia iureșului provocat de agenții de dezinformare ai SISTEMULUI, de acest incident, al respingerii lui Rareș Bogdan de către PSD. Acesta a fost, știu toți cei implicați, adevăratul semnal al ruperii USL. A fost flegma scuipată de Ponta pe gulerul lui Antonescu.

Surse bine informate din anturajul lui Antonescu spun că omul-cheie în relația Antonescu-Realitatea TV-Rareș Bogdan a fost Eduard Hellvig. Actualul șef al SRI. Și nimeni altul decât fostul coleg de grupă al lui Rareș Bogdan, din facultate.

Aceleași surse mai spun că apariția subită în prim-planul PNL, direct în funcția de secretar general, al doilea om în ierarhia partidului, a lui Hellvig, se datorează tot relației cu Rareș Bogdan/Realitatea TV/Cozmin Gușă.

Fapt. Vanghelie: ,,... Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o... țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să facă majoritatea la Senat.''

"Eu cu Marian Vanghelie mă întâlneam des, pentru că speram să-şi facă cât mai repede partidul, să constituie majoritate şi să-l dea jos pe Ponta, pentru că acest individ este un pericol pentru România", a spus Rareş Bogdan.

Fapt. Rareş Bogdan a fost coleg de facultate şi de grupă cu Eduard Hellvig şi a controlat în diferite perioade, direct sau indirect, cotidianul Ziua de Cluj şi agenţia de publicitate Trend Communication (în care este asociat şi cu colegul său de la Realitatea TV Octavian Hoandră, un apropiat al fostului ministru şi rector al UBB Cluj Andrei Marga). Rareş Bogdan a preluat staţiile locale din Ardeal ale Realitatea TV, iar ulterior a devenit chiar director general al postului-mamă din Bucureşti unde realizează în prime-time emisiunea “Jocuri de Putere”. 

Fapt. Cozmin Gușă a recunoscut că afaceristul Călin Mitică este partenerul de afaceri al lui Rareş Bogdan şi Măricel Păcuraru şi partenerul său de afaceri în Realitatea Media. Acest parteneriat consta în faptul că posturile locale Realitatea TV din Transilvania au fost preluate de SC Presa Zece SRL, controlată indirect de Călin Mitică şi Rareş Bogdan. Acţionarii SC Presa Zece SRL sunt Marius Baica şi Ramona Valerica Diţă. Baica este unic acţionar la Nova Cominvest, societate care la rândul său deţine acţiuni la Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca, controlată de omul de afaceri Călin Mitică.

Fapt. Omul de afaceri Călin Mitică, audiat la sediul DNA Cluj în dosarul de corupţie în care au avut loc mai multe percheziţii, inclusiv la CFR Călători, CFR Marfă, SC Transferoviar-punctul de lucru din Bucureşti şi Remarul 16 Februarie, a fost reţinut pentru 24 de ore, alături de alte două persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fapt. După un lung proces, magistrații au dat verdictul: fostul ministru de Externe a fost „agent al unui serviciu străin și, apoi, a devenit colaborator al Securității”. Judecătorii de la Tribunalul Maramureș au decis, definitiv, că profesorul Costel Sârbu de la Facultatea de Chimie din Cluj nu a greșit atunci când a afirmat despre fostul ministru de Externe și rector al Universității „Babeș-Bolyai”, Andrei Marga, că a fost „în solda unui serviciu străin, fapt care i-a atras urmărirea și, ulterior, racolarea de către Securitate”. Profesorul Costel Sârbu a făcut toate aceste afirmații într-un interviu acordat „Evenimentului zilei” în anul 2012, în care a mai spus că „Marga a fost foarte activ ... el avea o plăcere deosebită să scrie note semnificative”.

Fapt. Războiul pentru Realitatea TV între grupările Elan Scwartzenberg şi M. Păcurariu-Cosmin Guşă, faza DNA: audieri, confruntări şi căutarea dispăruţilor. DNA a confirmat dezvăluirile României Libere de ieri cu privire la punerea sub învinuire a lui Maricel PĂCURARU şi a avocaţilor Mircea Mirel  AMARIŢEI  şi Sorin Ionuţ BARBU în dosarul " Preluarea Realitatea TV".

 "Din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că cei trei învinuiţi,  în cadrul procedurii insolvenţei  SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă" se precizează într-un comunicat al procurorilor anticorupţie.

Ancheta continuă cu noi audieri, administrări de probe, confruntări şi căutarea altor circa 19 persoane, care luni nu au fost găsite pentru a fi audiate. România Liberă dezvăluia că în dosarul insolvenţei Realitatea TV de la DNA au fost puse sub învinuire  mai multe persoane între care acţionarul majoritar Maricel Păcuraru (partenerul de afaceri al lui Cosmin Guşă); doi avocaţi: Mircea Mirel Amariţei şi Gabriel Baciu; Madi Daniela Ionescu, acţionar minoritar ( o apropiată a lui Păcuraru), precum şi apropiata lui Elan Schwartzenberg, Monica Hoffman. Prima grupare ar fi  a lui Elan Schwartzenberg ( din care ar face parte fratele său, Fabian,şi apropiata sa, Monica Hoffman, dar şi alte persoane folosite drept paravan în societăţi comerciale) . Gruparea Elan s-ar fi erijat în patroni ai Realitatea ca deţinători a circa 52 % din acţiuni. Operaţiunea s-ar fi făcut  nelegal, printr-o firmă de tip off-shore, cu bani proveniţi din evaziune fiscală, prin traficul de influenţă făcut de Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ex- şef ANAF.

A doua grupare ar fi a lui Maricel Păcuraru, grupare apăruta ca acţionar minoritar în aprilie 2012 în Realitatea Media, cu o firmă din care 50% apartine lui Cosmin Guşă. Această grupare, cu ajutorul unor avocaţi, ar fi făcut contracte fictive, tot prin societăţi comerciale, pentru a îndatora Realitatea  şi a se înscrie astfel la masa credală cu o sumă cât mai mare. Gruparea Maricel Păcuraru ar fi preluat conducerea Realitatea TV prin astfel de acţiuni dolosive.

Avocaţii ar fi suspectaţi   de fals deoarece i-ar fi ajutat să încheie contractele fictive de îndatorare a Realitatea. Totalul creanţelor astfel umflate ar fi de circa 104 miliarde de lei noi. Infracţiunile s-ar fi derulat între anii 2011-2012.

Fapt. Rareș Bogdan este finul lui Sorin Roșca Stănescu, recent eliberat din pușcărie. SRS, un alt informator al fostei DIE, ca și Andrei Marga. Și tot după ce fusese prins că făcea servicii unui serviciu secret străin, ca și Marga.

Fapt. Octavian Hoandră este cumnatul lui Andrei Marga. Și a fost recrutat în presă de Sorin Roșca Stănescu.

Fapt. Nici până în ziua de astăzi nu se știe cu ce bani a reușit și reușește Cozmin Gușă să gestioneze Realitatea TV.

O scurtă analiză

Cozmin Gușă nu și-a ascuns niciodată simpatiile rusești. A fost negociatorul și artizanul vizitei suspecte a candidatului Mircea Geoană în Rusia. Legăturile lui Gușă cu Sorin Ovidiu Vântu nu mai trebuie amintite. Oamenii nu trebuie să uite că cel care l-a adus pe Gușă la București de la Cluj a fost Dan Voiculescu, alt turnător și fost șef în DIE. Numindu-l într-o funcție cheie în Trustul Intact. Din acest post, Gușă a fost parașutat direct pe poziția de numărul doi în PSD, fiind secretarul general al partidului sub Adrian Năstase. Din această poziție a fost parașutat de-a dreapta lui Băsescu în timpul campaniei prezidențiale din 2004. Băsescu a fost singurul care l-a mătrășit când Gușă a ridicat mâna asupra lui încercând să preia comanda grupului parlamentar PD din Camera Deputaților. Alegerile din 2009 l-au găsit de-a drepta lui Mircea Geoană, de mână cu Victor Ponta. Mâna criminală care a predat, cu doar câteva ore înainte de confruntarea Băsescu-Geoană imaginile cu Geoană intrând la vila lui Vântu. Pe Gușă îl regăsim, în 2012, de-a dreapta lui Crin Antonescu, la formarea și preluarea puterii de către USL. 

Crin Antonescu, co-lider USL și președinte absolut al PNL, i-a impus în partid pe Andrei Marga, Eduard Hellvig, Sorin Roșca Stănescu, Daniel Chițoiu și alte personaje cu pedigri securist. 

Acum se vorbește intens în lumea serviciilor secrete despre o breșă urâtă făcută de FSB în Transilvania. 

Când Eduard Hellvig a fost numit șef la SRI, americanii au strâmbat din nas. Se spune că n-a fost un gest cugetat al președintelui Iohannis. Care a luat decizia influențat de un anumit grup de interese care i-a facilitat accesul la vârful PNL și, mai apoi, la candidatura pentru președinția țării. 

Lumea uită că, subit, imediat după europarlamentarele din 2014, Vasile Blaga și Crin Antonescu au anunțat fuziunea dintre PNL și PDL. Despre care nu se suflase niciun cuvânt de ani de zile, din 2005-2006.

Nici până în ziua de astăzi nu se știe cine l-a determinat pe Crin Antonescu, personaj retras acum suspect din viața politică, să-l nominalizeze pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, în 2009, drept candidatul majorității ad-hoc PSD-PNL la funcția de premier în locul lui Emil Boc. 

Nimeni n-a elucidat nici până acum de ce a ținut morțiș, și ce forțe oculte l-au constrâns, același Crin Antonescu să-l numească pe același Klaus Iohannis vicepremier. Rupând USL.

O singură întrebare

Chiar vorbim despre simple potriviri, oameni buni? Chiar sunt simple potriviri, domnule Iohannis?


De la stânga la dreapta: Mitică Călin – om de afaceri suspectat de corupție și oamenii de presă Cozmin Gușă, Octavian Hoandră, Rareș Bogdan. Ultimul din dreapta este Eduard Hellvig


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...