EXPLOZIV/CARACATIȚA lui Oprea ajunge până la vârful Parchetului General, SRI şi DNA. Noi DEZVĂLUIRI

EXPLOZIV/CARACATIȚA lui Oprea ajunge până la vârful Parchetului General, SRI şi DNA. Noi DEZVĂLUIRI

Apar noi dezvăluiri despre Gabriel Oprea. Cum arată caracatiţa de relaţii ale jegului, care ajunge până la vârful Parchetului General, Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Jurnalistul Silviu Mănăstire a făcut, duminică seară, pe Facebook, un inventar al relaţiilor sus-puse pe care le are ministrul Afacerilor Interne.

Redăm mai jos postarea integrală:

“Haideți să vă arăt de ce Gabriel Oprea este în acest moment cel mai puternic om din România. Citind această listă, veți înțelege de ce nu îndrăznește nimeni să se atingă de el.

Controlează serviciul de informații al Ministerului de Interne.

Controlează Poliția Română și Departamentul de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR – un veritabil serviciu secret.

Controlează întregul Minister de Interne și prefecții României.

Controlează Direcția Generală de Informații a armatei și Ministerul Apărării.

Are relații apropiate cu prim-adjunctul DNA – procurorul Marius Iacob și cu șeful Poliției – Petre Tobă.

Controlează toate sindicatele din Poliția Română.

Are relații apropiate cu echipa lui George Maior, fostul șef al SRI. Echipă încă prezentă în interiorul Serviciului Român de Informații.

Controlează Curtea Militară de Apel, unde se judecă toți ofițerii din armată și ofițerii de informație.

Are contacte la vârful Justiției – la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin intermediul judecătoarei Viorica Costiniu și al echipei acesteia. De asemenea, are o relație strânsă cu Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României, căruia i-a fost îndrumător de doctorat.

Deține puterea guvernamentală prin asigurarea majorității pentru PSD.

Așadar, Gabriel Oprea este un om care controlează, care deține controlul. Gabriel Oprea este un om care deține informații, deci poate ține sub papuc nume grele din politica românească. Gabriel Oprea este un om care poate înclina balanța guvernamentală după bunul plac, astfel că PSD-ul e dependent de el. Iată de ce nimeni nu se atinge de Gabriel Oprea. Iată de ce, în acest moment, este personajul cu cea mai mare influență din politica românească”.

***NR. Acestea nu sunt singurele CONEXIUNI

**Oprea este nașul băiatului lui Victor Ponta 

*Lista doctoranzilor lui Oprea din Poliție, Justiție și Servicii

Procurori, judecători, ofițeri SRI, politicieni, toți se găsesc pe lista de doctoranzi ai lui Gabriel Oprea. 

Singura persoană mai puțin cunoscută opiniei publice este… secretara personală a lui Gabriel Oprea, devenită și ea doctor. 

Doctor: Zamfir, Dumitru
Titlul: „Respectarea drepturilor omului în activitatea serviciilor de informaţii : rezumatul tezei de doctorat“
Conducător de doctorat: prof. univ. dr. Gabriel Oprea – Bucureşti : Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, 2006. – 126 de pagini
Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Facultatea de Drept
Craioveanul Dumitru Zamfir (61 de ani) este fost adjunct al directorului SRI. Ajuns chiar general locotenent prin avansări succesive, Zamfir este absolvent al Facultății de Electrotehnică în 1977. A terminat și Facultatea de Drept, ceva mai târziu, la vârsta de 46 de ani.
Șase ani mai târziu a devenit doctor în Drept sub atenta îndrumare a lui Gabriel Oprea.
Generalul SRI Dumitru Zamfir a fost condamnat în 2011 la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în dosarul privind închirierea şi ulterior cumpărarea ilegală a unor locuinţe RA-APPS, la preţuri subevaluate. 

Doctor: Șpan, Remus

Titlul: „Utilizarea informaţiilor şi investigaţiilor în scopul obţinerii de probe pentru combaterea corupţiei“
Conducătorul tezei de doctorat: prof. univ. dr. Gabriel Oprea – Bucureşti
Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, 2007. – 176 pagini
Remus Șpan este fostul șef al unității „Doi ș’un sfert“, transformat apoi în anticorupția de la Interne. Titlul lucrării sale de doctorat pare să-l fi specializat în lupta împotriva corupției. Procurorii DNA au, însă, o altă părere: era, conform unui comunicat al procurorilor, cărăușul șpăgii dintre controversatul om de afaceri Nelu Iordache și fostul ministru Ovidiu Silaghi.
Iată ce spun procurorii despre omul care îl are drept mentor pe Gabriel Oprea: „A intermediat întâlniri între cumpărătorul de influență Nelu Iordache și ministrul Silaghi Ovidiu Ioan, cunoscând problemele pe care le întâmpina S.C. ROMSTRADE SRL în derularea contractelor cu CNADNR SA (întrucât anterior își desfășurase activitatea în cadrul grupului de firme controlat de Iordache Nelu). A intermediat primirea, de către ministrul Silaghi Ovidiu Ioan de la Nelu Iordache, a sumei de 200.000 euro și a foloaselor necuvenite constând în efectuarea unor curse aeriene între Satu Mare și orașe din Europa pentru susținerea campaniei electorale a unei peroane apropiate ministrului, în condițiile în care învinuitul cunoștea că societatea Romstrade SRL înregistra pierderi pe care nu avea posibilitatea să le suporte, precum și problemele reale ale S.C. ROMSTRADE SRL în derularea contractelor, probleme care îndreptățeau CNADNR S.A. să dispună anumite măsuri de reziliere a unor contracte“, spun procurorii.
În 2012, Remuș Șpan a fost pe lista scurtă a USL pentru a prelua ministerul Transporturilor în Guvernul Ponta I.

Doctor: Şandru, Ioan

Titlu: „Securitatea energetică – componentă principală a securităţii naţionale“
Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, 2011. – 286 pagini
Conducător ştiințific: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
Ioan Șandru este specialist în energie, mai ales după ce socrul său, Pantelimon Avram, a condus Romgaz. De altfel, presa a dezvăluit mai multe afaceri făcute între firmele ginerului cu Romgaz-ul condus de socrul său. La începutul anilor 2000, firmele  Prorom SRL și Romoil SA aparțin lui Ioan Sandru. Ambele au câștigat un contract de 22 de milioane de euro cu Romgaz, condus la acea vreme de socrul său, Pantelimon Avram. Alte firme, interesate să livreze țevile către Romgaz, au depus contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Instituția a decis sa anuleze procedura prin care Romgaz oferea pe tava ginerelui un contract de 22 de milioane de euro. Romgaz a atacat la Curtea de Apel Alba Iulia decizia CNSC, dar și instanța a decis anularea licitației.

Doctor: Rus, Toma-Vasile

Titlul: „Criminalitatea organizată. Vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale“
Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, 2011. – 380 pagini
Conducător ştiințific: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
Toma Vasile Rus este fostul director general al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si fost subsecretar de stat. El a fost cercetat de procurorii DNA pentru spălare de bani, trafic de influenţă, stabilirea cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială a bunurilor operatorilor economici la care statul este operator şi complicitate la delapidare.
Presa locală din Cluj a relatat în mai multe articole năzdrăvăniile acestuia.

Doctor: Radu, Loredana

Titlul: „Criminalitatea transfrontalieră în epoca globalizării – factor de risc la adresa securităţii europene şi naţionale. Combaterea criminalităţii transfrontaliere“
Academia Naţională de Informaţii, 2010. – 359 pagini
Conducător de doctorat: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
Loredana Radu este avocata premierului Victor Ponta.

Doctor: Popescu, Adela

Titlul: „Restrîngerea drepturilor omului în contextul luptei împotriva terorismului, sub impactul accelerării procesului globalizării“
Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, 2011. – 264 pagini

Conducător ştiințific: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
Adela Popescu este secretara lui Gabriel Oprea.

Doctor: Pârvu, Dumitru

Titlul: „Modalităţi de gestionare a crizelor în domeniul ordinii publice care pot afecta securitatea naţională“
Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, 2007 – 317 pagini
Conducător ştiințific: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
Dumitru Pârvu este chestor șef de Poliție și este mâna dreaptă a șefului Poliției Române, Petre Tobă. CV-ul său de pe site-ul Poliției începe cu studiile, adică cu titlul de doctor în Ordine şi Siguranţă Naţională, titlu obținut sub îndrumarea lui Gabriel Oprea în anul 2007.

Doctor: Marin, Ionel

Titlul: „Rolul comunităţii de informaţii în gestionarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale“
Conducător științific: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, 2004. – 247 pagini

Generalul SRI Ionel Marin este și el un fost adjunct al șefului SRI. Alături de colegul său, Dumitru Zamfir, a fost condamnat în 2011 la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în dosarul privind închirierea şi ulterior cumpărarea ilegală a unor locuinţe RA-APPS, la preţuri subevaluate.

Doctor: Licu, Dimitrie Bogdan

„Corupţia – Risc major la adresa securităţii naţionale“
Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, 2011. – 485 pagini
Conducător științific: prof. univ. dr. Gabriel Opreabogdan licu
Gabriel Oprea i-a coordonat lucrarea de doctorat și lui Bogdan Licu, procuror, fost membru al CSM și actualmente adjunctul și mâna dreaptă a procurorului general al României, Tiberiu Nițu.
Deși asupra lucrării sale planează acuzații de plagiat, Bogdan Licu este unul dintre cei ce aspiră la funcția șefului. Astfel, la următoarele alegeri, el s-ar putea afla pe lista candidaților la funcția de procuror general al României.

Doctor: Diaconescu, Florica

Titlul: „Dimensiunea juridică a securităţii naţionale din perspectiva respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului“
Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, 2011. – 279 pagini
Conducător științific: prof. univ. dr. Gabriel Oprea Florica Diaconescu a promovat în 2005 de la Tribunalul Dolj la Curtea de Apel într-un mod ciudat: inițial a primit nota 5 la examenul de promovare, dar după contestație a primit 9!
A ajuns, astfel judecător la Secția I Civilă. Nu știm care dintre note este cea care reflecta atunci cunoștințele juridice ale judecătoarei Florica Diaconescu. Știm însă că generalul dr., ministru de Interne și vicepremierul Gabriel Oprea i-a fost și ei îndrumător de doctorat în 2011.

Doctor: Coldea, Florian

Titlul: „Managementul schimbării în serviciile de informaţii“
Academia Naţională de Informaţii, 2010. – 279 pagini
Conducător de doctorat: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
Florian Coldea, omul numărul doi în conducerea SRI după Eduard Helvig, este binecunoscut publicului, mai ales după atacurile Elenei Udrea imediat după inculpare în dosarul Gala Bute.
Este absolvent al Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații din București (1996). Ulterior, a urmat și cursuri de pregătire pe profil antiterorist și de informații desfășurate în țară și străinătate. Doctoratul său, susținut în 2010, a fost făcut sub îndrumarea aceluiași Gabriel Oprea.

Doctor: Bolboşanu, Constantin

Titlul: „Spălarea banilor – componentă de bază a manifestărilor de crimă organizată“
Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, 2008. – 318 pagini
Conducător de doctorat: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
Comisarul șef de Poliție Constantin Bolboșanu este adjunct la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul IGPR. A terminat Facultatea de Drept la Academia de Poliție în 1993, iar doctoratul l-a obținut în 2008. Nu a fost implicat în niciun scandal major.

Doctor: Bălan, George

Titlul: „Ministerul Public şi politica penală de apărare a securităţii naţionale“
Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, 2006. – 376 pagini
Conducător de doctorat: prof. univ. dr. Gabriel Oprea
George Bălan a fost acuzat în presă de comiterea a numeroase abuzuri în desfăsurarea anchetei, în 2005, în cazul MISA și a liderului ei Gregorian Bivolaru. Bălan a condus echipa de procurori care a anchetat cazul MISA. De asemenea, Bălan ar fi avut o relație apropiată cu senatorul PSD Cătălin Voicu, încarcerat pentru că a încercat să-și subordoneze justiția din întreaga țară prin trafic de influență.

Credeți că TERGIVERSAREA EVIDENTĂ A DOSARULUI ȘI LIPSA DE REACȚIE A PARCHETULUI GENERAL NU AU LEGĂTURĂ CU ACESTE CONEXIUNI APROAPE NEVEROSIMILE?



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…