EXPLOZIV/DNA îl ÎNGROAPĂ DEFINITIV pe Ghiță! Dosar de DARE DE MITĂ

EXPLOZIV/DNA îl ÎNGROAPĂ DEFINITIV pe Ghiță! Dosar de DARE DE MITĂ

UPDATE/Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
BĂDESCU IULIAN, primar al municipiului Ploiești, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- luare de mită,
- abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit,

GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- dare de mită,
- instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit,
- spălare de bani.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2013, suspectul Bădescu Iulian, în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea suspectului Ghiță Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, susținut de acesta din urmă, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale cât și un folos necuvenit, obținut de asociația respectivă.
Această finanțare a avut loc în contextul unei selecții de proiecte privind programul,,Promovarea sportului de performanță”, organizată, în baza legii privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, de către Clubul Sportiv Municipal Ploiești (instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local Ploiești).
Pentru alocarea sumei respective de bani, suspectul Bădescu Iulian a pretins și primit de la suspectul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care suspectul Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.
Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi suspecți.
În perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Ghiță Sebastian Aurelian, a disimulat adevărata natură a provenienței a imobilului, prin efectuarea unor plăți (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de suspectul Bădescu Iulian.
Ulterior, această sumă de bani a fost transferată de suspectul Bădescu Iulian către o altă societate controlată de suspectul Ghiță Sebastian Aurelian, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

Suspecților Bădescu Iulian și Ghiță Sebastian Aurelian li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

UPDATE 11.30 Sebastian Ghiță a intrat în sediul DNA Ploiești. Extrem de iritat. 

La sosirea la DNA, deputatul s-a arătat deranjat de întrebările jurnalistilor şi de faptul că aceştia au fost informaţii "pe surse" despre noile acuzaţii, înainte ca el să afle în mod oficial că s-a extins urmărirea penală.

"Am primit o solicitare să mă prezint la ora 11.30. Nu cunosc motivul şi mă surprinde că dumneavostră l-aţi punea şti", a declarat Ghiţă

Procurorii îl îngroapă definitiv pe Sebastian Ghiță! El a fost citat la DNA Ploiești unde urmează să i se aducă la cunoștință noi acuzații de corupție pentru fapte săvârșite în timpul mandatului de deputat. El este așteptat la DNA Ploiești după ora 9.00.

Marţi dimineaţa, la sediul DNA Ploieşti a fost adus fostul primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu. Acesta a demisionat din funcţia de primar în luna martie, după ce a fost arestat preventiv într-un dosar care vizează finanţarea clubului de fotbal Petrolul Ploieşti. De această dată, audierea are legătură cu dosarul în care este anchetat Sebastian Ghiţă. 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Ploieşti îl aşteaptă în cursul zilei de marţi şi pe Sebastian Ghiţă. Anchetatorii îi vor aduce la cunoştinţă o extindere a urmăririi penale, cu acuzaţia de dare de mită. În perioada 2012-2014, Ghiţă l-ar fi mituit pe primarul Bădescu pentru ca Primăria Ploieşti să susţină financiar clubul de baschet Asesoft. Implicaţi ar fi şi mai mulţi angajaţi ai primăriei. Faptele ar fi ieşit la iveală în urma unor denunţuri.

Procurorii DNA Ploiești, care instrumentează dosarul cumnatului lui Ponta, Iulian Herțanu, au extins în luna iunie urmărirea penală față de Sebastian Ghiță, acesta fiind acuzat, pe lângă infracțiunea de sprijinire a unui grup infracțional organizat, și de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

Știre în curs de actualizare.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!