Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

EXPLOZIV/Ponta, ASCUNS de turcaleți pe proprietatea familiei Erdogan/Internarea este DOAR FUGĂ de DNA/Operația lui putea fi făcută și la Fetești!

Se pare că fuga lui Victor Ponta din țară, pentru că asta este de fapt, are legătură doar cu ceea ce urma să i se întâmple la DNA. Adică nimic de bine! El a fost, în cele din urmă, localizat, precum infractorii de drept comun, într-o clinică de pe teritoriul Turciei, în Istanbul. Și, ce să vezi, clinica, intitulată MEDIPOL, este a familiei Erdogan.

Puțină lume a fost însă atentă la marea așa-zisă afecțiune a penalului fugar. Este o frecție. Pe care fotbaliștii nici n-o bagă în seamă o perioadă. Și care poate fi tratată, cu succes, chiar și la spitalul din Fetești. Chiar și tâmpitul de Tăriceanu s-a cam amuzat că Ponta a plecat la turci pentru un asemenea mizilic...

Medic român, citat de România Liberă: “Fac cel puțin cinci astfel de intervenții pe săptămână”

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, dădea în urmă cu trei zile asigurări că „în România avem medici foarte buni care pot face această intervenţie”.

„Avem și echipamentele necesare, la fel de bune ca și în străinătate. Din punctul meu de vedere este o procedură care se poate face foarte ușor în România. Nu este o intervenție complicată,” a adăugat Bănicioiu.

Intervenția, spun și medicii români, nu ar fi pus probleme specialiștilor din secțiile de ortopedie.

„Dacă este vorba despre o ablaţiune de menisc nu consider că este ceva ieşit din comun pentru medicina din România.  De douăzeci de ani se fac şi la noi operaţii laparoscopice în câteva zeci de spitale. Suntem zeci de medici care facem astfel de intervenţii. Numai în Bucureşti sunt opt, nouă aparate specializate pentru astfel de operaţii în sistemul sanitar de stat, plus cabinetele şi spitalele private. Eu fac cel puţin cinci intervenţii de  menisc pe săptămână. Majoritatea operaţiilor sunt de extirpare de menisc parţial, dar există şi cazuri de extirpare totală mai rar”, a declarat  şeful unei secţii de ortopedie a unui spital din Bucureşti care a dorit să rămînă anonim.

Este problema premierului dacă a ales să meargă într-un centru de excelenţă dintr-o altă ţară a mai spus chirurgul pentru România Libera

Din punct de vedere medical, potrivit specialiştilor, o astfel de intervenţie implică un repaus de maxim o săptămână.

Profesorul Alexandru Vlad Ciurea, director medical al Spitalului Sanador, a declarat, tot pentru România Liberă, că, dacă este  vorba despre o afecţiune a meniscului, aceasta poate fi tratată foarte uşor şi în România, dar că totul ţine de opţiunea pacientului. „Este o operaţie simplă, obişnuită, care poate fi tratată şi la stat şi la privat în România. Şi la Sanador se fac astfel de operaţii, cu cadre medicale foarte bune, în condiţii foarte bune. Este problema pacientului dacă optează să meargă în altă ţară. Fiecare are libertatea de a alege”, a  mai  spus Ciurea.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?