Finul lui Cozmin Guşă şi soţul Laviniei Şandru, senatorul Darius Vâlcov, propus ministru la Buget

Finul lui Cozmin Guşă şi soţul Laviniei Şandru, senatorul Darius Vâlcov, propus ministru la Buget

Finul lui Cozmin Guşă şi soţul Laviniei Şandru, senatorul Darius Vâlcov, propus ministru la buget. Acesta a fost primar PDL al municipiului Slatina între 2004 şi 2012 şi preşedinte al PDL Olt.

În prezent conduce Comisia pentru administraţie publică din Senat, dar a fost şi preşedintele Comisiei speciale pentru Roşia Montană.

Darius Vâlcov este licenţiat în studii economice (1995-1999) şi drept (2001-2004) şi are un doctorat în economie, obţinut la ASE, între 2001-2008. Vâlcov s-a înscris în PSD în anul 2012, după ce a demisionat din PDL. 

Demisia din PDL a avut loc cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale. Darius Vâlcov a anunţat, în 27 martie, că a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Olt, fapt care a atras după sine şi pierderea mandatului de primar.  

Primarul susţinea că a demisionat întrucât Guvernul nu l-a sprijinit să ducă la bun sfârşit investiţiile importante din oraş, precum centura ocolitoare, Sala Polivalentă, bazinul olimpic şi lucrările la blocurile ANL şi la Palatul Copiilor. La data demisiei, Darius Vâlcov avea 35 de ani şi se afla la cel de-al doilea mandat de primar.

Darius Vâlcov este soţul Laviniei Şandru, fost vicepreşedinte UNPR şi actual realizator TV.

Surse guvernamentale au declarat luni pentru MEDIAFAX că premierul Victor Ponta va anunţa, marţi, înaintea şedinţei de Guvern, propunerea pe care o va face pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget.

Premierul Ponta declarase, săptămâna trecută, că noile propuneri pentru funcţiile de miniştri ai Culturii şi Bugetului vor fi făcute la sfârşitul lunii august, el adăugând că se gândeşte să-i facă "o surpriză plăcută" şefului statului, Traian Băsescu, întrucât nu mai poate refuza nominalizările.

Iniţial, pentru această funcţie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe, dar propunerea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu, care a arătat că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa sa cea mai complexă este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat în prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”