Germania a profitat puternic de pe urma crizei din Grecia (studiu)

Germania, țară care a avut o atitudine dură față de Grecia, a profitat puternic de pe urma crizei economice și financiare din Grecia, relevă un studiu realizat de Institutul Leibnitz de cercetări economice, citat de AFP. Potrivit calculelor institutului menționat, Germania a putut realiza, de la începutul crizei elene, în 2010, economii bugetare de aproximativ 100 miliarde de euro, ceea ce înseamnă mai mult de 3% din Produsul Intern Brut al țării.

'Aceste economii depășesc costurile generate de criză și aceasta chiar dacă Grecia nu-și rambursează în întregime datoria', scriu economiștii de la Institutul Leibnitz. 'Germania a profitat deci, în toate cazurile, de criza din Grecia', adaugă experții.

Germania a adoptat un ton foarte ferm în criza greacă, insistând asupra măsurilor de austeritate în pofida asfixierii economiei elene. Ea a fost acuzată de unii economiști și responsabili politici de a-și fi impus 'diktatul' la negocierile dintre Grecia și creditorii săi internaționali ce au loc de la mijlocul lunii iulie în vederea unui al treilea program de asistență financiară, notează AFP.

De asemenea, Berlinul s-a opus vehement ștergerii parțiale a datoriei Greciei, în timp ce majoritatea economiștilor și unele instituții financiare internaționale precum FMI au estimat că statul elen are nevoie de o diminuare a poverii datoriei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic