Gorghiu: Ar fi umilitor ca dosarul privind votul din diaspora să rămână uitat în vreun sertar

Gorghiu: Ar fi umilitor ca dosarul privind votul din diaspora să rămână uitat în vreun sertar

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, consideră că ar fi "umilitor" pentru românii din țară și din diaspora ca dosarul deschis de Parchet privind votul din străinătate "să rămână pur și simplu uitat în vreun sertar".

"Au trecut mai mult de două săptămâni de când românilor care trăiesc în afara granițelor țării le-a fost îngrădit dreptul de a vota, iar identificarea vinovaților rămâne o prioritate pentru societate. Scrutinul din 16 noiembrie a demonstrat că românii prețuiesc dreptul lor fundamental de a vota și că și-l apără cu îndârjire împotriva tuturor celor care, ajunși vremelnic la putere, încearcă să-l limiteze, în mod nedemocratic.

Ar fi așadar umilitor pentru miile de români din țară și din diaspora ca dosarul deschis in rem privind votul din străinătate să rămână pur și simplu uitat în vreun sertar", a declarat, marți, Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că situația petrecută la secțiile de votare din străinătate în cele două tururi de scrutin nu poate rămâne nesancționată, în condițiile în care există și voci ale social-democraților excluși din PSD care au vorbit despre acest subiect.

"Sunt voci, precum cele ale lui Mircea Geoană, fost președinte PSD, și Marian Vanghelie, vicepreședinte exclus al PSD, care au relatat public cum au decurs discuțiile în interiorul partidului și cum, de fapt, împiedicarea votului în diaspora a reprezentat o strategie de campanie a lui Victor Ponta. În plus, există oameni care pot spune cum au decurs discuțiile dintre membrii Biroului Electoral Central și foștii miniștrii de Externe, Titus Corlățean și Teodor Meleșcanu", a spus Alina Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt liberal se așteaptă ca informațiile care au apărut în spațiul public referitor la acest subiect să facă și obiectul audierilor în acest dosar.

"Indiferent de rezultatul final al procesului electoral, lucrurile nu pot rămâne așa. Niciun român nu trebuie să aibă măcar suspiciunea că instituțiile statului român, Parchetul, nu-și fac datoria față de cetățeni. Situația este extrem de gravă și, dacă nu s-ar fi început deja urmărirea penală, aș fi solicitat înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pe acest subiect", a conchis Gorghiu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...

5 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului