Gorghiu: PNL va contesta folosirea acronimului USL de către PSD şi va cere denunţarea USL în instanţă

Gorghiu: PNL va contesta folosirea acronimului USL de către PSD şi va cere denunţarea USL în instanţă

Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului "USL" în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL, a anunţat, luni, deputatul liberal Alina Gorghiu.

Gorghiu: PNL va contesta folosirea acronimului USL de către PSD şi va cere denunţarea USL în instanţă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Azi a fost finalizată şi va fi înaintată către filialele judeţene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de către PSD a semnului electoral şi a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru că orice om serios şi responsabil ştie că USL nu mai trăieşte", a precizat Alina Gorghiu , referitor la afişe ale alianţei electorale PSD-UNPR-PC pe care scrie "USL trăieşte".

Gorghiu a arătat că PNL solicită public atât premierului, cât şi întregului "colectiv PSD" să pună capăt "minciunii" răspândite pe materialele electorale în tot spaţiul public din România conform căreia USL ar trăi şi care reprezintă "o poveste de prost gust".

Deputatul PNL a precizat că denumirea "USL" nu aparţine PSD din punct de vedere legal şi moral.

Ea a menţionat că aceste contestaţii se vor depune marţi sau până la sfârşitul sâptămânii de către filialele judeţene către Birourile electorale judeţene, urmând să fie contestate la BEC eventualele decizii negative ale BEJ.

Gorghiu a mai spus că PNL a intrat "pe ultima sută de metri" în ceea ce priveşte redactarea şi depunerea către instanţa competentă, respectiv Tribunalul Bucureşti, a solicitării de denunţare a USL.

"A doua măsură prin care credem noi că trebuie să punem punct acestei tehnici de înşelare a opiniei publice de către PSD este faptul că PNL a hotărât şi a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte redactarea şi depunerea către instanţa competentă - Tribunalul Bucureşti - a solicitării de denunţare a USL. Este necesar acest demers pentru a pune capăt unei aparenţe juridice în spatele căreia se ascunde PSD, care în realitate, în fapt, nu mai există", a precizat Gorghiu.

Întrebată ce înseamnă "pe ultima sută de metri", Gorghiu a precizat că această solicitare de denunţare a USL va fi înaintată instanţei în viitorul imediat apropiat, fiind o problemă de zile sau de săptămâni.

"Indiferent de termenul pe care Tribunalul îl va da, în mod cert se va lua act de desfiinţarea USL. Vom pune capăt unei minciuni pe care PSD o foloseşte cu obstinaţie. E în stare Victor Ponta inclusiv în campania pentru prezidenţiale să viseze că e candidatul USL la prezidenţiale şi atunci cred că e bine să-l trezim", a mai spus Gorghiu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident