Harta noilor anchete DNA

Harta noilor anchete DNA

După cum sustin sursele noastre, cele mai puternice seisme provocate in curand de catre procurorii Laurei Codruta Kovesi vor lovi administratiile locale din sapte judete. Pe lista celor anchetati de DNA se regasesc nume grele ca presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, dar si primarii din Brasov (George Scripcaru), Deva (Petru Marginean) si Craiova (Lia Olguta Vasilescu). Iar daca presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a prins si el un loc in fata, situatia se anunta de-a dreptul sinistra pentru politicienii din Braila si Galati, care vor fi judetele cele mai afectate de noile actiuni ale DNA.

La Brasov se merge in cuplu

Modelul Bacaului, unde atat presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, cat si primarul Romeo Stavarache se afla in custodia procurorilor anticoruptie, pare sa se repete si la Brasov. Unde rivalii politici Aristotel Cancescu, presedintele CJ, si primarul George Scripcaru au toate sansele sa se regaseasca de aceeasi parte a baricadei, adica in boxa acuzatilor. Ce-i drept, debutul l-a facut liberalul Cancescu, deja arestat pentru 30 de zile, dar, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, si pedelistul Scripcaru, aflat in fruntea primariei Brasov, vine tare de tot din urma. O situatie similara se anunta si pentru Iasi, unde presedintele Consiliului Judetean, liberalul Cristian Adomnitei, este dat ca sigur printre „baronii” care vor fi prinsi in „hora” acuzatilor de fapte de coruptie.

Deva intra in „lumea buna”

Un alt municipiu despre care exista indicii ca va fi vizitat in curand de catre turistii cu cagule este Deva. Iar cel vizat de ancheta procurorilor anticoruptie este chiar primarul Petru Marginean, cel aflat la primul mandat de edil si care, in trecut, a fost atat vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cat si presedintele GRIVCO.

Olguta Vasilescu

De asemenea, in ultima vreme, procurorii anticoruptie au acordat o atentie cu totul deosebita Primariei Craiova. Unde exista suspiciuni  privind comiterea a nenumarate „blaturi” de la bugetul institutiei, incepand de la unele restituiri dubioase, pana la licitatii banuite a fi „trantite” si chiar finantarea cu sume exorbitante a nou infiintatei echipe de fotbal CSU Craiova. Astfel ca, aflata in prim planul politicii, primarita Lia Olguta Vasilescu s-ar putea afla si printre „titularii” noii echipe pregatite sa intre pe terenul justitiei de catre „selectionerul” Laura Codruta Kovesi.

Govor de la Satu-Mare

Satu Mare se afla deja de ceva vreme printre obiectivele principale ale procurorilor anticoruptie, dupa ce Ovidiu Silaghi si-a plasat aici fief-ul combinatiilor transpartinice derulate pe bani multi. Insa lucrurile par sa se precipite aici, in judetul aflat „unde se agata harta in cui”, principalul vinovat de precipitarea anchetei fiind nimeni altul decat presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor. Cel al carui nume, dupa cum sustin sursele noastre, se regaseste in mai multe anchete paralele ale DNA, ultima dintre ele privind incercarile de inlocuire a unor functionari publici cu oameni de incredere sau simpli „cotizanti” la filiala locala a principalului partid de guvernamant.

Dupa Bunea Stancu, potopul!

Punerea sub acuzare a „baronului” Bunea Stancu este doar inceputul adevaratului “seism” penal care va zgudui judetul Braila. Acum, aproape ca nici nu mai conteaza daca presedintele Consiliului Judetean si-a pus sau nu in practica amenintarea ca, daca va fi saltat de catre DNA, va trage dupa el pe toti politicienii cu care a facut combinatii, dar cert este ca administratia locala din Braila se dovedeste a fi extrem de vulnerabila la iminentele operatiuni ale procurorilor anticoruptie. Iar pe lista celor care urmeaza sa fie audiati se afla zeci de politicieni locali, fiind vorba, indiscutabil, de una dintre cele mai ample operatiuni ale structurilor anticoruptie.

Epicentrul se muta la Galati

Ferit pana acum de operatiunile procurorilor anticoruptie, Galatiul se pare ca va inregistra, totusi, cele mai mari replici ale „seismului” provocat  de DNA. Principalii protagonisti ai administratiei locale sunt Marius Stan, primarul care a condus clubul de fotbal Otelul si a administrat, drept urmare, milioanele de euro incasate in urma participarii in Liga Campionilor, si mult mai putin vizibilul presedinte al Consiliului Judetean, doctorul Nicolae Bacalbasa, cel care a activat in domeniul sanitar. Sa nu uitam insa ca Galatiul este si fief-ul electoral al lui Dan Nica, actualul europarlamentar implicat pana peste cap in dosarul Microsoft si cel care a crescut in „pepiniera” pesedista galateana nenumarati politicieni care activeaza in prezent in structurile centrale. enational.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”