Iete o POZĂ și niște ''mici secrete''!

Iete o POZĂ și niște ''mici secrete''!

Ceea ce vedeți este o poză făcută acum o lună la Cluj. Citiți mai jos niște explicații ''simpatice''.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, e premier interimar. Multe surse îl indică și ministru în viitorul guvern Cioloș. Totuși, acest Cîmpeanu e ministrul care, de cînd a preluat mandatul, le-a pelungit, arogant artificial, viețile politice celor mai grei piloni ai guvernării PSD, Victor Ponta și Gabriel Oprea, tolerîndu-le plagiatele. Deci?

Cînd a fost propus de către Partidul Conservator ministru în guvernul Ponta, Cîmpeanu nu a avut decît girul lui Daniel Constantin și al lui Victor Ponta. Colegii parlamentari ai lui Daniel Constantin au aflat de nominalizarea lui Cîmpeanu de la televizor. Numirea lui Cîmpeanu a fost unul din motivele relevante pentru care gașca lui Pelican, Grapini și alții din PC, loială lui Voiculescu Felix, s-a separat de Daniel Constantin, fidel lui Ponta.

Cîmpeanu, deci, nu e făcut ministru la GRIVCO, ci mai degrabă la Secu (nu întîmplător, Cîmpeanu a protejat fără rest plagiatele moșite de Gabriel Oprea la Academia Națională de Informații a SRI – detalii aici). Iar protecția anti-plagiat oferită de Cîmpeanu lui Ponta e deja legendară.

Iar plagiatorii protejați de Cîmpeanu nu sînt niște profesorași din provincie care au furat academic ca să ia un spor la salariu, ci fostul premier al României, respectiv fostul vicepremier. Fără loialismul nesimțit al lui Cîmpeanu, cei doi ar fi fost declarați oficial plagiatori și mandatele lor ar fi fost fragilizate pînă la limita dispariției.

Iar Iohannis a găsit potrivit ca tocmai Cîmpeanu să fie premier interimar. Unele surse spun că cei doi ar fi prieteni. Habar n-am dacă e așa, dar criteriul ăsta ar trebui să nu conteze în ecuația președinte – premier (fie și interimar), mai ales în cazul în care premierul e suspect de complicitate la corupție.

Acum nici o lună, Cioloș a devenit Profesor Honoris Causa al USAMV Cluj. La ceremonie a fost prezent și Sorin Cîmpeanu, în calitate de ministru, alături de alți oficiali. E rezonabil să ne imaginăm că Cioloș și Cîmpeanu au o relație mai veche, chiar, ambii find agronomi de rang academic. E acesta un motiv suficient ca Cioloș să-l păstreze pe Cîmpeanu în guvern, în ciuda complicității actualului premier interimar cu plagiatorii Ponta și Oprea?  Cătălin Prisăcariu


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”