Ilie Năstase, anunţat oficial de PC drept candidat la parţiale: Vreau să ajut sportul românesc

Ilie Năstase, anunţat oficial de PC drept candidat la parţiale: Vreau să ajut sportul românesc

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost anunţat oficial de PC drept candidat la alegerile parlamentare parţiale, pentru colegiul din Sectorul 4 rămas liber după demisia lui Dan Voiculescu din Senat, el arătând că doreşte să ajute sportul românesc şi menţionând în acest sens legea sponsorizării.

Ilie Nastase (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Biroul Executiv al PC a validat, la şedinţa de miercuri, propunerea ca Ilie Năstase să candideze pentru Senat.

De asemenea, conducerea PC a validat candidatura lui Laurenţiu Mihai, membu al formaţiunii conservatoare, pentru un alt loc de senator într-un colegiu din Sectorul 4, eliberat prin demisia lui Victor Ciorbea din Senat.

Cei doi candidaţi au fost prezentaţi, în conferinţa de presă care a urmat şedinţei Biroul Executiv, de către preşedintele PC Daniel Constantin şi primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

În intervenţia sa, Ilie Năstase a menţionat că vrea să se implice pentru a ajuta sportul românesc şi a menţionat nevoia de a se adopta o lege a sponsorizării în acest domeniu.

Fostul tenismen a precizat că a devenit membru al PC şi că este în acest partid deoarece este primul care s-a gândit la el.

"De 35 de minute sunt membru PC. Am avut propuneri şi din altă parte, dar am căzut la mijloc, pentru că nu se ştia cine e preşedintele acelui partid şi atunci am renunţat foarte repede şi am venit spre PC", a afirmat Năstase.

El a spus că PC este primul partid care s-a gândit la el. "Vreau să le mulţumesc că s-au gândit la mine, nu ştiu dacă erau alţii care se gândeau la mine, poate semnam cu alt partid, dar dânşii au fost primii şi aici sunt", a adăugat Năstase.

Ilie Năstase a arătat că are o experienţă din 1996 când a candidat la Primăria Capitalei şi că vrea să se implice să ajute sportul românesc.

"Dânşii au fost primii care m-au contactat şi au dorit să intru în partid. Am o experienţă, am avut în 1996 atunci când am candidat la Primăria Capitalei, acum vreau să fac altceva, să mă implic foarte mult să ajut sportul românesc, deja e un lucru foarte bun că avem un ministru la Sport care este o fostă sportivă şi cred că ne-a venit şi nouă mintea la cap să punem un sportiv acolo. Vreau să mă implic în legea sponsorizării, care în orice ţară sănătoasă există, doar noi trebuie să o copiem şi să acceptăm şi să o votăm pentru că altfel sportul românesc va muri. Sunt foarte puţini oameni care scot din buzunar bani să bage în sport, unul este Gică Hagi şi trebuie să-l felicit", a mai spus Năstase.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a precizat că nu a fost o condiţie ca Ilie Năstase să devină membru al paridului, acesta făcând o opţiune în acest sens şi a menţionat că activitatea lui Năstase nu va fi legată de politică, ci de administraţie.

"Sunt foarte mulţi oameni ai PC în administraţie care nu sunt membri ai partidului, sunt propuşi pe considerente că sunt oameni de valoare. Nu a fost o condiţie pentru Ilie Năstase să devină membru de partid, dar dânsul a făcut acest pas şi noi am apreciat în mod corespunzător. Activitatea dânsului nu va fi legată de politică, cât mai mult de zona de administraţie. Are foarte multe de propus pentru zona de sport, dar sunt convins că şi pentru zona de adminstraţie publică locală şi centrală. Aşa cum este şi Cristian Popescu Piedone, un specialist, un administrator foarte bun, dar pe partea politică sunt convins că vor fi pe aceeaşi lungine de undă. Îi mulţumesc că a acceptat să fie candidatul nostru, are foarte multe de făcut pentru cetăţnii din Sectorul 4 şi pentru sport din acea postură de senator", a mai arătat Constantin.

Laurenţiu Mihai, membru PC, propus drept candidat pentru postul de senator în Sectorul 4 eliberat prin demisia lui Victor Ciorbea din Senat, a spus că vrea să vină în Parlament pentru a aduce "un suflu nou", să facă politica cetăţeanului şi să-l sprijine pe Cristian Popescu Piedone.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a afirmat că asigură toţi candidaţii că această campanie electorală va fi fair paly şi va câştiga cel mai bun.

"Pot să declar cu responsabilite că campania va fi în spiritul fair play-ului şi asigur toţi candidaţii că în Sectorul 4 voi asigura climatul de linişte, siguranţă. (...) În această campanie scurtă de 2 săptămâni toţi candidaţii sunt bineveniţi şi în spiritul fair play-ului să câştige cel mai bun", a mai spus Piedone.

Sursa: mediafax.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale