În Parlament a început festivalul Prostirea României /Vreme a primit da, Andronescu şi Miki Şpagă nu

În Parlament a început festivalul Prostirea României /Vreme a primit da, Andronescu şi Miki Şpagă nu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, ridicarea imunităţii fostului ministru Valerian Vreme, decizia finală urmând să fie luată de plenul Camerei.

Deputatul independent Valerian Vreme a declarat, marţi, după ce a fost audiat de către deputaţii din Comisia juridică în legătură cu cererea de începere a urmăririi penale în cazul său, că acuzaţia procurorilor DNA este de abuz în serviciu şi se referă doar la HG 460, care, însă, nu a fost semnată de el. El a mai spus că şi-a exprimat punctul de vedere în faţa colegilor din Comisia juridică referitor la acuzaţia adusă de DNA.

În Comisia juridică, 17 deputaţi au votat ”pentru” ridicarea imunităţii lui Valerian Vreme, un vot a fost ”împotrivă”, două voturi au fost anulate, iar un deputat s-a abţinut. Raportul Comisiei juridice va fi trimis Biroului Permanent, care va sesiza plenul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că, după ce primeşte raportul Comisiei juridice în privinţa începerii urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, va convoca de îndată plenul, adăugând că va fi uşor, deoarece este sesiune parlamentară.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis în 1 octombrie să trimită la Comisia juridică solicitarea Ministerului Justiţie cu privire la începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, aceasta având termen 10 zile pentru întocmirea raportului.

Este incredibil cum îşi bate joc actuala majoritate guvernamentală de votul românilor. Folosindu-l nu cum a promis în 2012, pentru a le aduce prosperitate şi dreptate până la capăt, ci pentru a-şi proteja penalii, pe cei care au devalizat ţara. Mai ales că cei mai mulţi dintre aceşti nenorociţi provin, după cum se vede, din ceea ce s-a numit USL. Imediat după izbucnirea scandalului Microsoft, în care 9 miniştri sunt acuzaţi că au încălcat legea în diverse forme, pentru că 6 dintre ei sunt foşti pesedişti, s-a declanşat un adevărat festival de Prostire a României.

A fost scoasă în faţă Ecaterina Andronescu, pe post de virgină care joacă în filme porno. Pe margine, toţi cei trimişi pe la televiziuni au început să-şi dea ochii peste cap când venea vorba despre dosar arătând tot spre virgina Ecaterina.

Iar dirijorul de cocină al acestui festival a fost numit Călin Popescu Tăriceanu. Care, în Senat, a blocat orice şansă ca acest subiect să capete substanţă ianinte de terminarea alegerilor prezidenţiale. Iar Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, membri PSD, respectiv UNPR, nu vor ajunge în faţa procurorilor.

Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că "nu stă nimeni să încerce să tărăgăneze procedura" în cazul anchetei DNA care vizează, printre alţi demnitari, doi foşti miniştri, actualmente senatori, Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

 "Am primit dosarele celor doi senatori care sunt vizaţi de această anchetă. Dosarele conţin un raport voluminos şi peste 1000 de pagini ale copiilor documentelor făcute de Procuratură. Ele au fost cu celeritate, cu maximă promptitudine, trimise Comisiei Juridice. (...) A fost dat un termen de 15 zile. În momentul în care Comisia îşi termină treaba, ea întocmeşte un raport care trebuie să ajungă la cunoştinţa membrilor Senatului şi, imediat după ce primim acest raport, vom pune în mişcare mecanismul prevăzut de Regulament şi de lege. Nu stă nimeni să încerce să tărăgăneze această procedură', a spus Călin Popescu-Tăriceanu, luni, la Senat, scrie Agerpres.

Tăriceanu a ţinut să sublinieze faptul că, dat fiind volumul mare de documente pe care senatorii jurişti trebuie să le analizeze, acest proces nu s-ar fi putut desfăşura mai rapid, astfel încât termenul decis în Biroul Permanent, de 15 zile, să fie scurtat.

"Consultarea a peste 1000 de pagini nu se putea face de pe azi pe mâine. (...) Dacă credeţi că se pot parcurge în mod serios (într-o săptămână - n.r.), sigur că se poate transforma Senatul şi într-un fel de staţie intermediară de trecere a documentelor, dar eu cred că este responsabilitatea Comisiei Juridice să analizeze şi, pe baza analizei, să întocmească un raport care serveşte poziţionării fiecărui parlamentar în această problemă. Nu cred că este normal să ne jucăm cu libertatea oamenilor", a afirmat preşedintele Senatului.

Practic, Tăriceanu a spus pe faţă că la Senat nu se va întâmpla nimic. Chiar dacă dosarele trimise da DNA sunt IDENTICE cu cele de la Camera Deputaţilor şi Preşedinţie.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante