INCENDIAR/Le-am TRAS-O americanilor? DE-ASTA se ÎNTÂLNEȘTE Nuland cu ministrul APĂRĂRII?

Se pare că le-am tras-o la americani! În buna tradiție românească, de curvăsărie totală! Mai mult, Iohannis l-a băgat la înaintare pe Cioloș, căruia la această oră, tot netul îi aruncă în brațe această pisică moartă. Care pute îngrozitor! Și care, se pare, i-a iritat binișor pe americani. Pentru că asistăm la o premieră, adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, a ținut să anunțe că va avea o întâlnire și cu ministrul apărării român în cadrul vizitei pe care o desfășoară azi la București. Despre ce este vorba? Păi România tocmai a cumpărat echipamente militare de la Germania! De peste o sută de milioane de euro! Că tot terminaseră americanii, pe banii lor, investiția de la Deveselu! Iar nemții erau taman ăia care ne-au procopsit deja cu EADS!

Coincidență sau nu, după vizita premierului Cioloș la Angela Merkel, România a cumpărat armament de producție germană, scrie  site-ul de investigații linx.crji.org

La doar câteva zile după ce premierul Dacian Julien Cioloș s-a dus în Germania pentru a prezenta programul de guvernare cancelarului Angela Merkel, Compania Națională Romtehnica a anunțat că a semnat două contracte în valoare de 92,7 milioane euro, respectiv 17,9 milioane euro pentru achiziționarea de sisteme rachete antitanc portabile și “mijloace antitanc”. Ambele contracte au fost atribuite prin negociere directă companiei EuroSpike GmbH, din Germania.

Pe data de 11 ianuarie, Compania Națională Romtehnica a anunțat că a semnat atribuirea unui contract firmei Eurospike GmbH, în valoare de 17.910.000 euro, pentru achiziționarea de “mijloace antitanc”, adică rachete ghidate antitanc. Contractul a fost atribuit prin negociere direct pe motiv că produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Interesant, contractul a fost atribuit în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2015.

Tot în ajunul Crăciunului, Romtehnica i-a dat companiei EuroSpike Gmbh un alt contract, în valoare de 92.719.500 euro, pentru furnizarea de “sisteme rachete antitanc portabile”. Contractul a fost atribuit tot prin negociere directă pe motiv că “lucrările, produsele, serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”. La fel ca și primul contract, actele s-au semnat pe data de 11 ianuarie.

EuroSpike GmbH este o societate de tip “joint venture” formată din Diehl BGT Defence GmbH & Co.Kg, Rheinmetall Defence Electronics GmbH, ambele din Germania, și firma Rafael Advanced Defense System Ltd. din Israel. 

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

4 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut