INCIDENT cu Liviu Dragnea în Harghita

INCIDENT cu Liviu Dragnea în Harghita

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost în centrul unui incident la inaugurarea unui drum judeţean, care face legătura între localitatea harghiteană Bilbor şi drumul naţional 15, către municipiul Topliţa. Dragnea refuzat să taie o panglică în culorile drapelului sescuiesc.

Vicepremierul Liviu Dragnea, însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşa, a sosit la locul inaugurării lucrărilor de reabilitare a unei porţiuni din DJ 174 A, care face legătura între comuna Bilbor şi DN 15 şi a tăiat o panglică în culorile tricolorului românesc, ţinută de două tinere îmbrăcate în costum popular.

Panglica a fost tăiată de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Mircea Duşa, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba şi primarul din Bilbor, Ilie Trif. După acest moment, la câţiva metri, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, l-a invitat pe Liviu Dragnea să taie şi o altă panglică, în culorile albastru-auriu, ale drapelului secuiesc, moment în care vicepremierul a refuzat afirmând: ‘E vorba de Guvernul României. Nu cunosc ăsta. Îmi cer scuze’. Drept urmare, panglica în culorile drapelului secuiesc a fost tăiată doar de preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Întrebat de ce pe unele clădiri din Harghita şi Covasna se află arborat steagul secuiesc sau cel au Ungariei, Liviu Dragnea a spus că nu poate să facă declaraţii despre ceva ce nu ştie şi că prefectul ar trebui să vegheze la respectarea şi aplicarea legii.

‘Nu ştiu. Mă întrebaţi de lucruri pe care nu le ştiu sau nu le-am văzut, m-aţi întrebat de un lucru concret şi cred că v-am răspuns foarte clar şi fără ezitare. Există în fiecare judeţ un prefect care are ca principală atribuţie respectarea legii şi trebuie să urmărească aplicarea legii, nu trebuie să vin eu în vizită ca să dau sfaturi cuiva anume’, a mai spus Liviu Dragnea.

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a spus că este prima dată când în zona de nord a judeţului (n.r. locuită preponderent de români) se foloseşte panglica în culorile steagului secuiesc la inaugurarea unor investiţii, dar acest lucru trebuie să devină o normalitate în viitor. El a mai spus că nu s-a supărat că Liviu Dragnea a refuzat să taie panglica secuiască, afirmând că dacă venea la inagurare premierul Victor Ponta crede că acesta ar fi acceptat să o taie.
‘Eu cred că trebuie să intrăm în normalitate şi fiecare taie atâtea panglici câte doreşte, eu nu mă supăr pe nimeni. (…) Eu cred că de acum încolo nimeni nu trebuie să se supere dacă vom tăia şi aici şi în celelalte părţi ale judeţului două panglici, pentru că trăim împreună şi trebuie să convieţuim în pace şi trebuie să dezvoltăm împreună acest judeţ. Aşadar, eu cred că data viitoare şi domnul Dragnea va tăia panglica, pentru că era vorba că vine domnul premier şi nu cred că domnul premier nu ar fi tăiat, pentru că asta este obiceiul la noi şi omul unde merge se ţine de obicei. (…) Panglica o folosim pentru orice inaugurare, e prima dată când o folosim în zona nordică, dar nu va fi ultima dată când o să tai două panglici, de acum încolo voi tăia eu cele două panglici pentru că aşa este normal să avem două, trei sau patru drapele, cine cum se simte prin simboluri şi acest lucru va fi normal în viitor’, a mai spus Borboly Csaba.

sursa: agerpres


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”