Ioan Rus îl predă pe Şova la DNA

Ioan Rus îl predă pe Şova la DNA

Există o situaţie explozivă în mai toate instituţiile statului, iar procurorii DNA chiar dacă ar fi clonaţi şi tot n-ar reuşi să rezolve cu celeritate miile de dosare aflate în anchetă cu  politicieni şi demnitari suspectaţi de fapte de corupţie. Însa niciunde  „explozia” nu este mai iminentă  decât la Ministerul Transporturilor, unde fitilul unei mega-operaţiuni a procurorilor anticorupţie a fost deja aprins.

 Aşa că, pe tăcute, Ioan Rus, actualul ministru, a făcut un transfer de marcă, aducându-l pe generalul Nicolae Chesnoiu drept consilier personal. Sau, mai bine spus, acesta este de cateva saptamani eminenta cenusie fara de care nu misca niciun document si nu se semneaza nicio foaie in tot Ministerul Transporturilor.  Toţi spun că actualul ministru a fost îngrozit de ceea ce a găsit şi ceea ce i s-a relatat despre fostul ministru şi că este de aşteptat ca Ioan Rus sa nu-i faca niciun favorsi sa il lase pe Sova, fara prea multe mustrari de constiinta, pe mana DNA. 

Se iau toate contractele la mână

Ioan Rus nu lasa loc de compromisuri
Dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, inceperea urmaririi penale impotriva „avocatului” Dan Sova in cazul traficului de influenta de la Rovinari este doar inceputul sfarsitului, subalternii Laurei Codruta Kovesi avand pe rol mai mult dosare, intr-un stadiu de cercetare extrem de avansat, cu privire la haosul lasat de acesta in urma sa, dupa ce a fost zburat din fruntea Transporturilor la insistentele personale ale lui Victor Ponta. Insa, in paralel cu ancheta DNA, Ioan Rus vrea sa stie si el, lucru absolut normal, de altfel, toate misculatiile facute de Sova la MT, cel mai probabil pentru a nu-i exploda in fata, pe post de mina antipersonal, vreun contract cu dedicatie lasat de acesta si pentru care continua sa se faca plati chiar sub nasul procurorilor.

Latul anchetelor se strange tot mai mult in jurul lui Dan Sova

Astfel ca toate, dar absolut toate documentele, indiferent de institutia din cadrul MT care le-a emis, sunt atent verificate acum, zi lumina. Iar cum operatiunea este una a naibii de complexa, normal ca activitatea Ministerului Transporturilor aproape ca s-a blocat, pentru ca niciun contract nu se mai reziliaza, nu se innoieste sau nu se semneaza fara girul personal al lui Nicolae Chesnoiu.

Control total

Astfel ca, dupa cum sustin sursele noastre, Nicolae Chesnoiu a luat la puricat  toate hartiile care circula prin minister. Plus ca inventariaza si toate informatiile cu privire la „biografia”, bineinteles, cea neoficiala, a sefilor de structuri din MT. Iar in acest sens, mai mult ca sigur, poate beneficia de sprijinul nemijlocit al bunului si vechiului sau amic, Nicolae Matei Stanciuc, care a ramas consilier la varful Ministerului de Interne, unde continua sa exercite o influenta considerabila in domeniul informatiilor, mai mult sau mai putin clasificate. Asa ca, desi a fost nevoit sa separe, fie si pentru o perioada nederminata de timp, acest cuplu de consilieri care se afla de atata amar de vreme la butoanele MAI, probabil ca Ioan Rus va reusi sa-si indeplineasca scopul propus. Si anume sa scape atat organigrama Ministerului Transporturilor, cat si bugetul institutiei de „capusele” implantate aici pe vremea lui Dan Sova. Cel care, desi are trecut profesia de avocat in CV, obisnuia sa semneze de-a valma contracte, orbit probabil de „praful” aruncat in ochi de secretarul general Elena Petrascu, prietena si colaboratoare apropiata cu mama vitrega a fostului ministru, avocata Ana Diculescu Sova.

Lasat din brate de Ponta

Iar cum scopul este unul nobil, cu siguranta ca „trupa de soc” detasata de catre Ioan Rus de la Interne pentru a „detona controlat” veritabilele „bombe” lasate de Sova in urma sa va ajuta DNA sa intre in curand in linie dreapta cu ancheta de la Transporturi. Mai ales daca astfel se vor gasi probe suplimentare si acestea vor fi predate imediat procurorilor anticoruptie. Asa ca, mai ales ca Victor Ponta a facut deja pasul inapoi fata de o eventuala sustinere subterana a lui Dan Sova, dupa ce a fost informat oficial de ”boroboatele” facute de acesta, aproape ca sunt de inteles si crizele de nervi tot mai dese si mai acute ale celui care, in urma cu putina vreme, inca se zbatea sa ajunga ministrul Justitiei. enational.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu