Iohannis: E inadmisibil că Ponta s-a pronunțat în cazul dosarului meu de incompatibilitate

Iohannis: E inadmisibil că Ponta s-a pronunțat în cazul dosarului meu de incompatibilitate

Candidatul ACL la funcția de președinte al României, Klaus Iohannis, a declarat luni seară, într-o emisiune televizată, că este "inadmisibil" ca prim-ministrul Victor Ponta să facă afirmații despre dosarul său de incompatibilitate înainte ca instanța să se pronunțe.

"Aflam astăzi de la televizor că, din Parlament, prim-ministrul a decretat că eu voi fi declarat incompatibil. Nu știu de unde are prim-ministrul această certitudine. Poate aflăm mâine, poimâine că are un doctorat și în incompatibilități, dar în niciun caz nu poate prim-ministrul României să facă astfel de afirmații. Dacă ar fi fost simplu candidat domnul Victor Ponta, puteam să o mai interpretăm ca și campanie electorală, dar este inadmisibil ca prim-ministrul României în fața camerelor de luat vederi să declare cu fermitate ceea ce nu a declarat încă instanța", a afirmat Iohannis la Realitatea TV.

El și-a manifestat convingerea că va câștiga procesul cu Agenția Națională de Integritate.

"Eu îmi cunosc dosarul, îmi cunosc situația. Nu sunt în incompatibilitate, așa cum susține ANI", a precizat Iohannis.

Candidatul ACL susține că "ar fi fost mai bine dacă acest dosar ar fi fost finalizat înainte să înceapă campania electorală", pe motiv că este folosit împotriva sa "și de prim-ministru, și de președinte, și de alți candidați în lipsă de idei proprii".

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat luni că liderul PNL, Klaus Iohannis, va pierde procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu Agenția Națională de Integritate, care îl acuză de incompatibilitate, invocând decizii similare date anterior de instanță.

"Rezultatul este știut de toată lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil pentru că, până acum, asta e practica unitară a Înaltei Curți. Deci, în toate cazurile anterioare au spus la fel. Dacă ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, apărea o tulburare în opinia publică. Așa, domnul Iohannis va pierde în noiembrie alegerile, va fi primar și ca primar bănuiesc că nu va mai exista niciun fel de presiune asupra curții supreme să dea o decizie împotriva tuturor deciziilor de până acum", a declarat premierul la Palatul Parlamentului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!